„Януари“ – фестивал на българската драматургия

januaryДраматургичната българска класика „Януари“ на Йордан Радичков дава името на новия театрален фестивал, чието пилотно издание се открива на 12 януари в Нов театър НДК. Начало на фестивала ще даде пиесата „Гарванът“ на Калина Попянева, продукция на Театър 199.

В театралната януарска палитра блестят имената на автори като Иван Вазов, Елин Пелин, Пейо Яворов, Димитър Димов, Валери Петров, Иван Кулеков, Алек Попов, Елена Алексиева и Александър Урумов. Зрителите ще могат да се насладят на играта на Теодора Духовникова, Калин Врачански, Николай Урумов, Димитър Живков, Яна Титова, Иван Радоев, Ивайло Захариев и други. Изискването към участващите постановки е да бъдат от или по произведения на български автори.

Съставът на журито по селекцията за първото издание на „Януари“ през 2017 ще бъде обявен дни преди откриването на фестивала. Тогава ще станат ясни и всички подробности по регламента, категориите и наградите.

Билетите за всички представления са на стойност 12 и 14 лв. и вече могат да бъдат закупени от Билетен център НДК и мрежата на Ticketportal.

Под Моста
е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to