Световно известният фотограф Ървин Олаф пристига в България

20.08.2016

Световно известният фотограф Ървин Олаф пристига в България през октомври тази година. Той е поканен от Мтел и  „Фотофабрика“като специален гост на Mtel Media Masters, който ще се проведе на 18 октомври.

Източник: http://blog.mtel.bg/
Източник: http://blog.mtel.bg/

Mtel Media Masters е журналистически конкурс за иновации в сферата на технологии и наука.Част е от програмата на фестивала „Фотофабрика“, който показва високите образци на съвременната репортажна и художествена фотография като част от културната визия и идентичност на София.

Mtel Media Masters и тази година няма да изневери на традицията си да кани обществено значима личност, която говори за това как новите технологии и иновациите ни променят, тази година това е Ървин Олаф.

Олаф е холандски многостранен артист, определян като „модерен демон“ на световната съвременна фотография. Той е  един от най-известните и разпознаваеми фотографи на съвременното визуално изкуство. Завършил е журналистика в Утрехт. Първата си фотографска награда печели през 1988 година, когато и дебютира на международната арт сцена. Името му се свързва с рекламни кампании за Levi’s, Microsoft и Nokia. Работил е за Vogue и The New York Times.

Тази година негови творби бяха показани в Русия и Испания. След участието му в Mtel Media Masters Олаф ще има своя експозиция  в Националната галерия в София наречена „Четири серии”. Тя ще бъде открита на 18 септември и ще е отворена до 19 октомври. Експозицията включва четири от най-емоционалните серии на световноизвестния фотограф – „Мъка“, „Черни“, „Здрач“, „Изгрев“ (Grief, Blacks, Dusk, Dawn).

Флора Велчева

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаСофия става част от едновременна изложба в три града26.04.2018

Още от Под Моста

Анна-Мария ПоповаSTEM vs. STEAM – моделите на образование в дигиталната средаОбразование