Капана фест – на есен с песен

29.09.2016

kf4_billboard_400x180cmlogos

На 14, 15 и 16 октомври ще се проведе четвъртото издание на превърналия се в една от емблемите на Пловдив – Капана фест.

Тази есен картата на дейностите  в „Капана“ се разширява, музикалните сцени се увеличават, а публиката, до която достигат активностите, става още по-многочислена, благодарение на  техническо нововъведение – видео стрийминг , който ще  предава всичко най-интересно в реално време на официалния сайт на фестивала: www.kapanafest.bg.

За пореден път Капана фест ще предложи богата и разнообразна многопрофилна програма, включваща много музика, кино зони, спортни активности, дискусии и разбира се, ключовият за събитието Капански базар с автентични произведения от различни автори и ателиета.

2

Капана звучи

Сцената на фестивала вече е факт и гарантира неочаквани музикални преживявания  с имена като една от най-успешните и обичани метъл банди в България – OddCrew, най-новия проект на Нина Николина & Калин Вельов – Pendara Ethno Project, атрактивната фолклорна формация на виртуозните музиканти Петър Ралчев , Пейо Пеев, Недялко Недялков и Ангел Димитров. За пръв път на КАПАНА ФЕСТ ще се изявят и няколко  чуждестранни банди  сред които House Of Broken Promises от САЩ и Sinoptik от Украйна.

Този път ще има и още една музикална зона – Street Culture Stage на ул. „Христо Дюкмеджиев“. Тук уличната култура ще намери пълното си превъплъщение –  вещи хип-хоп професионалисти ще демонстрират танци и музика и ще подканят привържениците на ритъма да се включат и научат повече за  beatmaking, scratching, mixing  & drum basics в музикални уъркшопи, а  танцовите работилници ще запознаят аудиторията с основите на “Locking”, “Breaking”, B-Boying  и Street Show стиловете. Вечерите ще бъдат короновани от епични Jam-ове, отворени за всеки, който може да покаже нещо от себе си.

В неделя, като за финал, ще прожектират култови документални филми за историята на стрийт културата.

3

Капана спортува

В рамките на предстоящото издание отново ще бъде изградена и  емблематичната скейт-зона (Street Culture Stage), ръководена от 18G-Shop & Foot Court, на която ще се водят уъркшопи за начинаещи, а напредналите ще могат да се изправят един срещу друг в състезания от различни стилове.

Професионалистите от MoveTeams традиционно ще предизвикат всички, които искат да събудят или премерят границите на собствената си атлетичност в динамични комбинативни тренировки. А който желае да изпробва своята ловкост и издръжливост, ще има възможността да изкачи 8-метровата стена за катерене и да погледне от високо пъстрия пейзаж на „Капана“.

4

Капана твори

И в това издание ще има подхранваща душата доза изкуство. На творческата улица „Магура“ ще бъдат изложени скулптори и акварелни картини на авторите Милена Бочукова и Атанаска Янева.  На ул. „Златарска“ ще има засилено фотографско присъствие, курирано от именития пловдивски фотограф Никола Лаутлиев  с изложбата „Фотографии на Кръстопът“ и мащабен фото-колаж на Капана, покриващ цяла фасада. А студио „ЛАМПА“ ще превърне галерията на ул. „Златарска“  11 в ателие за сребърни портрети, където всеки може да увековечи избран образ, посредством удивителен фотографски процес от 19-ти век. Креативната зона тази година отново се оглавява от Димитър Механджийски – Stern, който ще покани подбрани творци да изразят артистичното си виждане по темата:  „Капана като мост между минало и бъдеще“ върху бели пана и смесени техники.

Капана базар

Тази година емблематичният базар ще има нова форма. През настоящото издание той ще се обособи на едно място – на ул. “Златарска”, паркингът на Халите. Именно това е най-оптималното място, което свързва главната улица на града с уличките на „Капана“ и ще потопи посетителите в атрактивната фестивална атмосфера още от самия вход на зоната.

5

Капана забавлява

Тази есен КАПАНА ФЕСТ е подготвил великолепно визуално пиршество на своите посетители. Три мултимедийни екрана, разположени в различни краища на квартала, ще предават селектирани филми, тематични видеa, представящи уличната култура и клипове свързани с дебата за съдбата на „Ядрото“ в Капана. На миналото издание на фестивала Jegermeister завъртя главата на много от посетителите. За това Капана фест отново им дава поле за изява – този път темата е “Jegermeister Open Darts”.  На запалените фенове на рок-културата  на колела  пък се препоръчва изложбата на ретро и редки мотоциклети пред  „No Sense“. Публиката ще може да гледа и две театрални постановки – „Бъди силен и прости“ на Диана Кавак (в ролите Диана Кавак и Васко Павлов) и моноспектакъла на Явор Гигов „Без обувки“ с режисьор Румен Гаванозов.

6

After Fest Капана

За да продължат хубавите емоции  след концертите,  тази година организаторите ще насочат публиката директно към ул. „Братя Пулиеви“. Това е официалната After Fest улица на събитието, сърцето на среднощния живот в „Капана“. Изборът от заведения е поразителен:  Basquiat, Download, Void , Мармалад, Kanape Vibrent Media, Sound Trap и Move гарантират неограничено нощно удоволствие за всеки вкус . А рок-почитателите от сцената на ул. „Йоаким Груев“ вече са на правилното място пред самите врати на “No Sense”.

 

Капана фест се осъществява с медийната подкрепа на Под моста.

Повече информация може да откриете на официалния сайт на фестивала: Kapanafest.bg

Както и във Фейсбук страницата на: facebook.com/KapanaFest/ и събитиетo.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаКапана Фест се завръща от 1 до 3 юни с още по-богата програма24.04.2018

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование