Капана Фест се завръща от 1 до 3 юни с още по-богата програма

24.04.2018


В периода 1 до 3 юни това лято в Капана отново се събират творци и иноватори от всички сфери на културния живот, за да променят изцяло облика на пловдивския квартал Капана.

Замислен като карнавал на свободното творчество с три издания годишно, вече четири години Капана Фест открива и представя пред широката публика автори, занаятчии и творци с нестандартни идеи и новаторски проекти в няколко основни направления: музика, танци, занаяти, работилници и изложби, кино, литература, театър, атракции и развлечение, спорт.

В предстоящото лятно издание организаторите от пловдивската Културна фондация SoulCity и пловдивската стрийтуеър марка WHAT A MONSTAR, която е и генерален спонсор този сезон, отново не изневеряват на концепцията, превърнала Капана Фест в едно от най-посещаваните събития в България. „Заедно със спонсорите, които правят Капана Фест възможен, дадохме всичко от себе си, за да превърнем Капана в уникално карнавално градче, чийто дух наистина не може да се усети и види другаде. И този път работим в три основни направления: да изненадваме и радваме публиката с качествени и внимателно подбрани културни продукти, да подкрепяме свободните творци, като им предоставяме една добра възможност да се представят пред многобройна публика, и, разбира се, да бъдем полезни за своя град и квартала, който обичаме“, коментират от фондацията-организатор.

Главните акценти в програмата този сезон са:

Музикалните сцени, вече 5 на брой, от които ще звучат както млади, така и вече наложени имена в българската музика, а върхът на програмата е в ръцете на гост-изпълнители, които идват от САЩ специално за Феста с подкрепата на Фондация „Америка за България“. Сцена „Staropramen“ по традиция предлага специална селекция за феновете на рока и алтернативната музика, а новата сцена „Гласът на Капана“ е посветена на младите музикални надежди на България.

Базар Капана, който среща публиката с над 120 модерни занаятчии и техните творби. Базарът също е разделен на тематични зони: авторски изделия, натурални храни и напитки, улична мода и базар за грамофонни плочи. Зоната за улична мода ще представи подбрани български стрийтфешън марки като WHAT A MONSTAR, Bare Hands Society и Snake Legend. Момчетата от Snake Legend ще участват с мащабна арт инсталация, в която ще изрисуват огромно пано на живо пред посетителите на Феста. Добра новина за всички любители на уличното облекло е, че тази година специални гости в стрийтуеър зоната са титаните от Superdry. Мащабно обновеният базар за грамофонни плочи пък представлява цяла улица, на която SoulSearchin Music Bazaar, организиран и ръководен от Стефан Skill Колев, ще радва всички любители и колекционери на винила. Тук е предвиден и обособен DJ Spot, от където отбрани диджеи ще подават ритъм на улични танцьори.

Литературната зона на лятното издание ще предложи особено интересна програма, в която 1 юни е посветен на детската книга и ще срещне най-малките посетители на Феста и техните родители с внимателно подбрани и стойностни български автори. На 3 юни, последния ден от феста, литературната зона ще бъде отворена към публиката, която ще разказва своите истории и ще печели награди. През останалото време в зоната ще звучат талантливи поети, чиито представяния далеч ще надхвърлят рамките на стандартното литературно четене.

На фестивала ни очакват още: независимо кино и театър, арт инсталации и пърформанси, изложби, които ще се случват в гигантски капан-галерия, зона за спорт с Човешка джага, посветена на благотворителна кауза, и много други интересни неща, които можете да следите на официалната Facebook страница на събитието.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под Моста„Капана Фест“ - душата на квартала се завръща29.08.2017

Още от Под Моста

Под МостаГеорги Енчев – Goosh: 20 години с модерна култура в обувкитеLIFE