Нов български университет празнува 25-ата си годишнина в „Червената къща”

Дни на НБУ

С музика на живо на 27 март (понеделник) от 19:00 ч.  ще бъдат открити Дните на Нов български университет в „Червената къща”. Поводът е двоен – Нов български университет (НБУ) навършва 25 години, а 20 са випуските, завършили програма „Театър” на НБУ. Събитията започват от 27 март и ще продължат до 1 април и включват спектакли, отворени репетиции, дискусии, инсталации, срещи на завършили и настоящи студенти, и други. Представени са всички направления на театралната дейност и образование, развивани активно в НБУ вече 25 години.

Акцент в програмата е осъществяването на независима продуцентска дейност, която обхваща дългия път от инициирането, организирането и реализирането на експеримент до провеждането на социална работа и работа с деца.

Ценителите на театъра ще могат да се насладят на дипломни спектакли на студенти от програма „Театър“, както и на постановки на завършили студенти. Сред заглавията са „Вишневи сестри“, „Влюбените“, „Забавно като патерица“, „Йерма“ и „Премълчаното разказано”.

Всеки елемент от програмата разглежда различна тема и поставя различен, социално значим въпрос. Ще бъдат разгледани темите за любовта, омразата, истината, лъжата, търсеното и намереното, казаното и премълчаното.

Гостите на Дни на НБУ в „Червената къща” ще могат да се включат активно и в редица дискусии за мисията на НБУ в изкуството и иновативните методи, използвани в университета.

Под Моста
е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to