“Ние, Гераците” с премиера в театъра на НБУ

Днес, 20 април, от 18:30 ч. в Университетски театър НБУ ще се играе премиерата на спектакъла “Ние, Гераците”.

Гераците

„Ние, Гераците“ е съвременна театрална версия на повестта на Елин Пелин „Гераците“. Историята на българското семейство, на неговия генезис и разпад в началото на 20-ти век.

След едногодишно проучване на семейните истории на всички участници в проекта, които интервюираха своите баби и дядовци, изкараха едносеместриално обучение по народно пеене с Нелка Петкова, работиха с композитора Георги Арнаудов по създаване на музикални инструменти от предмети на бита, преминаха уъркшоп по музикална композиция и импровизация с американския професор Майкъл Мюзиал, заедно с актрисата и режисьор на спектакъла Снежина Петрова, ни представят съвременна интерпретация на класическата повест „Гераците“.

Постановката е на доц. Снежина Петрова, за сценография и костюми отговаря Десислава Морозова. Участват Бояна Андреева, Божидар Михайлов, Валерия Иванова, Веселина Бояджиева, Димитрия Димитрова, Катерина Георгиева, Кристиян Янев, Лъчезар Дойнов, Натали Йорданова,
Павел Бояджиев, Соня Ковчезлиева, Християна Стоименова, Янко Теохаров, Томи Михайлов, Румен Христов и Красимира Дуковска.

Билети от касата на Книжарница НБУ, корпус 2 на цена от 5 лева.

Под Моста

е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to