А. Е. Хочнър разказва за любовния живот на Хемингуей в нова книга

www.dailymail.co.uk

www.dailymail.co.uk

 

Вълнуващият живот на Ърнест Хемингуей и заплетените му любовни истории ще бъдат разказани в нова книга, написана от дългогодишния приятел на американския класик А. Е. Хочнър, съобщи „Гардиън”. Става въпрос за „Hemingway in Love“, която ще е на англоезичния книжен пазар през октомври тази година.

 

Свитъкът е посветен на раздялата на Хемингуей с първата му съпруга Елизабет Хадли Ричардсън през 1927 г., за да се ожени за американската журналистка Полин Пфайфър. Книгата описва и взаимоотношенията на автора на „Сбогом на оръжията“ с третата и четвъртата му съпруга, военната репортерка Марта Гелхорн и журналистката Мери Уелш, както и връзките му с тримата му сина – Джак, Патрик и Грегъри. Авторът не пропуска да опише и приятелството на Хемингуей с друг голям писател – Франсис Скот Фицджералд.

Книгата е основана почти изцяло на разговори между Хочнър и Хемингуей. Някои събития и истории са премълчавани от автора много години, за да не бъдат засегнати все още живите близки на големия писател. Най-накрая обаче той е решил да разкаже на читателите за любовните афери на своя духовен баща, повлияли много силно неговото творчество. Личното му мнение е, че Елизабет Хадли Ричардсън остава голямата любов на Хемингуей и той горчиво е съжалявал в края на живота си, че се е разделил с нея. Хемингуей се самоубива скоро след като е изписан от психиатричното отделение на болницата „St. Mary’s“. Тогава е на 61 години.

 

Елена Томова

Стажанти на
За втора поредна година "Под Моста" организира стажантска програма във Факултета по журналистика към СУ. Принципът на програмата е по-големи колеги да дадат част от опита си на по-малките. През 2016 г. през програмата ще минат 17 студенти по журналистика първи курс от ФЖМК.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to