Георги Господинов представя „Всичките наши тела“ в София и Пловдив

15.06.2018

Последната година Георги Господинов прекара в Америка, благодарение на спечелената литературна стипендия на Нюйоркската библиотека, която е една от най-престижните в света. Сега той се завръща в България, за да представи на читателите си новия си сборник от свръхратки истории – „Всичките наши тела“ („Жанет 45“). Авторът пише част от тях през последните десетина години в тефтерите си, но повечето дописва в Ню Йорк, за да издаде книгата в навечерието на 24 май.

Премиерата на „Всичките наши тела“ ще се състои в Пловдив и София. Срещата на Господинов с пловдивчани ще бъде в края на самия фестивал „Пловдив чете“ (17 юни) в „#Склад“ от 19:00. Втората премиерна дата е на 21 юни в София. Мястото е Младежки театър „Николай Бинев“, а събитието ще започне в 19:00.

Противно на тенденцията в писането на романи, Господинов отново изненадва с рязката промяна в жанра с призив за пестене на думите. „Днес, когато се говори много и напосоки като в кръчма, добрата къса история идва да ни даде мяра за всяка дума. И за всяка минута. Ще ми се да е така”, казва Господинов.

Мнението на първите читатели е безценно:

Когато превръща думите в неща, Георги Господинов ги дарява с история; когато превръща нещата в думи, той ги спасява от всепояждащото време.“ – Бойко Пенчев

Широта, любопитство и утеха. Нито един фалшив тон…” – Марин Бодаков

Тук, където концентрацията е най-важна, нещата са доведени до изключително майсторство. Един особен, още по-чувствителен, по-вътрешен поглед. Усет, нюх, интуиция, прозорливост… Близки до предишните книги на Георги Господинов и в същото време нещо съвършено ново.“ – Иван Теофилов

Освен прочит на част от историите, на премиерите ще има и разговори с публиката за „Всичките наши тела“ и истории. Тези срещи винаги са събития и глътка въздух – не пропускайте!


Автор: Деница Събева

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
глобални библиотеки
Под МостаВижте номинираните на първите Годишни награди на Фондация „Глобални библиотеки – България”05.11.2017

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование