Ще изреждаме от A to JazZ в София през юли

23.05.2017

На 7, 8 и 9 юли в София ще се проведе седмото издание на фестивала A to Jazz. Точната локация е Южен Парк 2, а хубавата атмосфера и качествената музика са основните характеристики.

Списъкът от участници гарантира, че и тази година събитието ще е едно от най-приятните, случващи се в столицата през лятото. Оглавен е от световноизвестни изпълнители като Dirty Loops, Robert Glasper Experiment и Christian McBride’s New Jawn. Организаторите очакват това да е най-мащабното издание в историята на феста. Всеки от трите хедлайнъра притежава впечатляваща визитка:

Dirty Loops, които ще излязат на сцената през първия ден, предлагат микс между фънк, поп и джаз, който привлича интереса на гигантите в индустрията Дейвид Фостър и Андреас Карлсон. В резултат от това се ражда първият им албум „Loopified”, а през 2015 са избрани и за подгряваща група на Maroon 5 по време на световното им турне.

За Robert Glasper е достатъчно само да кажем, че е носител на 5 награди „Грами”. Заедно със своя бенд и DJ, той ще ни представи новия си албум, в който ще можем да се насладим на музика отвъд жанровите граници – джаз, примесен с мотиви от съвременната хип-хоп и R&B сцена.

Другата голяма атракция на A to Jazz ще бъде новият проект на Christian McBrideNew Jawn. McBride има на името си 4 награди „Грами” и заедно с колегите си обещава да ни отведе в света на груува.

Фестът ще допълнят испанците от Mastretta, словашкия тромпетист Lucas Oravec, FunkXPress от Залцбург и българските представители – Jazzanitza, RomaNeno, Ангел Ковачев, Дороти Такев, полухоландското Uvira/ Bruno/ Hafisi Trio и биг бендът на музикалната академия в София с диригент Михаил Йосифов.

Освен концертната дейност, ще можем да се насладим на джемсешъни, пъстър арт-базар, детски музикални работилници, иновации и услуги, които ще подобрят качествено преживяването.

Фестивалът се организира с подкрепата на Фондация “Америка за България”, Министерство на културата, посолствата на Кралство Испания и Република Словакия, и е част от Календара на културните събития на Столична община. Негов почетен патрон е г-н Елен Герджиков – председател на Столичния общински съвет.

Повече информация, детайли и новини около фестивала следете на http://www.atojazz.bg/и Фейсбук страницата на фестивала.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"Настроението ще е От А до Джаз17.06.2016

Още от Под Моста

Под МостаДигиталното образование – създаване на цифрова екосистемаОбразование