Събития

Акция „Милосърдие“ – благотворителност от деца за деца

11.12.2018

Децата на ЧСОУ ЕСПА за 18-та поредна година провеждат своята „Акция Милосърдие – от деца за деца“. Те изработват картички, с продажбата на които подпомагат други деца, лишени от родителски грижи. Картичките могат да бъдат намерени на Немския коледен базар до 23 декември и на сайта espa-bg.com.

Похвално е, когато децата от малки се учат да творят в името на другите. Така в тях се възпитава емпатия, а светът определено има нужда от повече деца, които да се превърнат в помагащи и добри хора. За малчуганите от ЕСПА рисуването е забавление и празненство. Те създават картички с коледни моменти и подаряват по-хубав празник на своите връстници в неравнстойно положение.

Така всички деца получават усмивки за Коледа

„За нас това не е просто една благотворителна кампания, за нас това е мисия да направим Коледата на нашите приятели от ЦНСТ „Паисий Хилендарски“ и ЦНСТ „Софроний Врачански“ приказна и магична. Символичните украсявания, раздаването на подаръци, празничните вечери, ни сплотяват и поставят семейството на челна позиция. Нямаме нужда от празник, за да разберем, че семейството е подкрепа, любов, взаимопомощ. Да имаш майка и баща е много по-ценно от всичките подаръци на света. Именно това е причината да създадем нещо толкова силно и свято, колкото е семейството, за да запазим магията на Коледа. И това е нашата кауза – Акция „Милосърдие“.

За поредна година, когато снежната приказка започне навън, с нетърпение очакваме момента, в който оставяме ръцете ни и въображението ни на свобода, за да извадим на бял лист представите ни за Коледа. Рисуваме зимни пейзажи, снежни човеци, елени, дядо Коледа и всичко, с което свързваме празника. Когато приключим тази забавна творческа задача, компетентно жури оценява творбите ни и най-добрите картини се отпечатват на картички. Тези рисунки продаваме на Немския коледен базар, а средствата отиват за подаръци и всякакви нужди на децата, лишени от родителски грижи.

Вярваме, че по Коледа стават чудеса. Ще помогнем и на децата в нужда да повярват в това, ние можем да сбъдваме мечти. Ще подарим усмивки и една щастлива Коледа на едни големи, смели, борбени герои, към които съдбата не е била толкова благосклонна, колкото към нас. Защото е вдъхновяващо да стоплиш нечие сърце. А Вие ще направите ли нещо добро днес? Присъединете се към нас!“

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаДа подарим Коледа04.12.2015

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Мер от Ийсттаун“ или да оцеляваш в сенките от миналотоКино