„Беглика фест“ – магията да бъдеш едно с природата и другите

27.07.2018

   Не просто фестивал, а преживяване извън границите на познатата реалност.

Снимка: http://beglika.org/

„Беглика фест“ за десета поредна година обединява хората и природата в едно цяло чрез своята необикновена програма. Фестивалът ще се проведе от 22 до 27 август на зелените  меки поляни в южната част на яз. „Голям Беглик“ под мотото „Десет стъпки по пътя“.

Там ще ви чакат многобройни концерти и представления, занаяти, художествени ателиета, спортни дейности, както и забавни игри за деца и възрастни. За шест дни събитието дава възможност на човек да избяга от забързаното и задъхано ежедневие, да преоткрие себе си в пъстротата на индивидуалността си. Живописната мозайка от зелени гори и дъхави ливади ще очаква всеки, който е готов да заживее в хармония с природата.

Фестивалът в Родопите е най-старият екофест в България и се провежда в края на всяко лято от 2008 година до сега. Идеята се ражда от седем организации, които тогава наричат себе си „Министерство на свободата“. И има причина да е така. Всяка стъпка направена на Беглика е потапяне във вълшебния свят на природата, изкуството и музиката. Всяка глътка въздух ти напомня, че си жив и готов да покориш един нов свят. Свят, който доближава повече до себе си и до другите. „Беглика фест“ всяка година разкрива пред гостите си нови пространства за тялото, ума и духа. Как ли? В началото не случайно казахме „необикновена програма“.

Снимки: Кирил Пейчев

В зоната на „Училище  на живота“ с широка усмивка ще ви посрещнат духовни водачи и учители, енергийни лечители, психо-телесни терапевти. Те са подготвили практики за себеизцеление, авторски медитации и още много енергийни упражнения, които имат за задача да ви водят по пътя към себепознанието и изграждането на по-силна връзка между вас и природата. Защото изборът на „Училище на живота“ е здравето:

  „Да бъдем здрави, да имаме енергия, да творим чудеса, да живеем на по-висока вибрация в синхрон с прехода на земята е наш избор. Избор, който правим всеки ден.“

За хората, които обичат да проникват под повърхността на познатата реалност на Беглика ще ги очаква сетивен пространствен лабиринт. От „Институт за изследване на Тишината“ и „Театър на сетивата София“ за четвърта поредна година откриват своя „Остров на Тишинавтите“. Той  е комбинация между спектакъл, тишинавтско изследване и незабравимо горско пътуване. На острова ще имате възможност да чуете пулсът на природата и да го синхронизирате със своя собствен, за да се потопите в магията на съвършенството.

Освен всички духовни практики и лекции, организаторите са се погрижили и за музиката, без която „Беглика фест“ не би бил същият. Каба сцената е традиционна беглишка пратформа, която обединява български проекти в областта на етно, джаз, рок и ембиънт музиката. Тази година на нея ще се качат изпълнители като  Kottarashky, „Мерудия“, Таралежков, Echoo, Ambient Folklor, Метаморфоза, Бояна Желязкова и още много. За втора поредна година на Беглика ще намери своето място и Импро-джем сцената, която е отворено пространство за различни изкуства – музика, танц, поезия, фотография, театър. Тя е мястото, на което се преплитат ритъмът на душата и хармонията на гората, за да се създаде един нов, по-цветен и нестандартен свят, в който няма проблеми и ТИ си едно цяло с Вселената.

Защото ключът към „Беглика фест“ сте вие – хората. По време на фестивала, а и след него човек се чувства някъде между Рая и Земята, между огъня и водата. Босите крака, парещото слънце, големите зелени поляни, изумрудения язовир, чуруликащите птички, свежите песни и ритми, многобройните игри, забавления и семинари. Всичко това, а и още много е „Беглика фест“. Подготовката вече започна, а повече информация за програмата и билетите може да откриете на сайта на фестивала или на фейсбук страницата на събитието.


Автор: Десислава Витанска

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"Kavatsi Beach Festival 2016: S.A.R.S. и още много изненади17.05.2016

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Любовникът от Zanziбар“ или когато щастието е по-близо, отколкото си мислимТеатър