Безбог по кината от 5-ти май

Снимка: Google

Днес от 19:30 в „Дом на киното“ ще се състои премиерната прожекция на филма на Ралица Петрова. Зрителите ще могат да се срещнат с авторката, както и с продуцента на продукцията – Росица Вълканова.

Дебютният филм на Ралица Петрова -„Безбог“, тръгна по света след световната му премиера в Локарно. Там той бе отличен с няколко награди. „Златен леопард“ за най-добър филм, със „Сребърен леопард“ за най-добра женска роля – Ирена Иванова. Получи наградата на независимите критици за най-добър режисьор, както и тази на екуменическото жури.

В отдалечено провинциално градче, Гана се грижи за хора с деменция, като междувременно търгува с личните им карти на черния пазар. Тя издържа своята майка, с която почти не разговаря. Във връзката с приятел-автомонтьор също не присъства любов – интимността е сведена до пристрастеност към морфин. Като че ли нищо не докосва съвестта на Гана.

Петър Крумов коментира филма във в-к „Култура“ с думите: „Бог одавна не се явява по тази окаяна, озверяла земя, но търсенето Му дава надежда за изцеление на душата“.

Автор: Симеон Тенев

Стажанти на
За втора поредна година "Под Моста" организира стажантска програма във Факултета по журналистика към СУ. Принципът на програмата е по-големи колеги да дадат част от опита си на по-малките. През 2016 г. през програмата ще минат 17 студенти по журналистика първи курс от ФЖМК.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to