Даниел Крейг окончателно се отказва от ролята си на Джеймс Бонд

20.05.2016

P0496-font-b-Daniel-b-font-font-b-Craig-b-font-Skyfall-James-Bond-007-Movie

Даниел Крейг отхвърля главозамайващата сума от приблизително 68 млн. паунда, за да изиграе Бонд в още два филма, съобщава ‘Daily Mail’. Британският актьор заявил пред Метро-Голдън-Майер, че за него ролята му на агент 007 е приключила. Въпреки усилените опити на студиото да осигури участието му и след последния хитов филм „Спектър”, включвайки предложения за дял от печалбата и дори мястото на копродуцент, Крейг очевидно е направил категоричен избор.

Актьорът играе ролята на тайния агент от 2005 г. и е най-високо платеният Джеймс Бонд в историята на поредицата. За това време осигурява приход от цели 2 млрд. паунда. Именно затова студиото държи неговото участие във филмите за Бонд да продължи.

Всъщност Даниел Крейг съобщил пред студиото за своето намерение да остави ролята си на Бонд още след излизането на „Спектър”. Пред журналисти заявил, че ако се съгласи, ще го направи единствено заради парите. Изглежда, актьорът все пак е останал скептичен към завръщането си в образа на тайния агент. Това в голяма степен се дължи на неговото огромно изтощение от заснемането на сцените. Крейг тежко наранява коляното си по време на една от бойните сцени в последния филм. Освен това, чувства как образът на Бонд превзема цялата му кариера. Липсата на каквато и да е друга роля в периода от три години между „Скайфол” и „Спектър” е показателна.

С оттеглянето на Даниел Крейг, започват и залозите за това кой ще влезе в ролята на Бонд този път. Засега предположенията падат върху Том Хидълстън – добре познатият ни Локи от „Отмъстителите”.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаКратките разкази на Георги Господинов се пренасят на големия екран14.02.2018

Още от Под Моста

Деница ДимитроваПристрастяващата мистерия на „Отмяната“Кино