Даниела Стойкова с изложба живопис – „Моят път“

01.06.2018

Ярък пример за артистичен талант, Даниела Стойкова, представя изложба живопис, „Моят път“, на 14 юли, от 18.30 ч. в пекарната „The Art of Love“.

Източник: Wikipedia

Артистичният почерк на Даниела се характеризира с живи цветове и силно въздействие. Творбите и обрисуват един хармоничен свят, където градът и хармонията, външният и вътрешен свят се преплитат.

Даниела Стойкова чрез творбите си ни запознава с грациозни силуети, почти като огледало на душата на всеки един от нас. Основен акцент в артистичното пътешествие е червеният цвят – символ на страстта, но и на болката, той провокира силни емоции и контрастни усещания.

Откриването ще се проведе на 14 юли от 18.30 ч. с елегантно парти в пекарната „The Art of Love“, бул. „Христо Смирненски“ 48, София.

За автора:

Даниела Стойкова се занимава с изкуство от дете, а познанията си в сферата на рисуването, тя задълбочава като студентка в „Академия за Музикално, Танцово и Изобразително изкуство“ Пловдив. През 2017-2018 г. участва в многобройни изложби в Италия, носител е на Първа награда от конкурса Food Art – Bellinzago, и наградата „Sigillo“ за значителни постижения в областта на живописта към галерия La riseria в Новара, Италия.

Източник: Wikipedia

През януари 2018 г. Alson Gallery-Милано представя нейната самостоятелна изложба „The Red Journey“, която се радва на много успехи и интерес.

В кадрите от тази изложба Даниела пресъздава пътя на жената ,а и човека като цяло, която се бори с  живота, преминава през дъжд, сняг, мрак, студ и вятър, но винаги продължава напред към светлината, никога не се отказва.  Оръжието и представлява червено чадърче – щит от мечти, воля и надежди.

През март 2018 г. участва в престижната изложба на Дамарс „La donna nel arte“ в музея на изкуството и културата, Милано, представена от световноизвестния критик в областта на изкусвтвото – Виторио Сгарби. Даниела е член на дружеството „Арте ад Арона“.

Участва в изложби в градовете Арона, Стреза, Милано, Оледжо, Оледжо Кастельо. Излага картините си още в Новара, Белиндзаго и Торино.

Автор: Траяна Лазарова

 

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаИзложба и дискусия - „Поколението Милениум – илюстратори. Трудната среща с българския издател"12.12.2017

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Мер от Ийсттаун“ или да оцеляваш в сенките от миналотоКино