Дари книга, ела на театър

Кампанията на театър “Българска Армия”, наречена “Дари книга, ела на театър”, ще се проведе в периода 22-28 май. Всеки, който дари книга на касата на театъра, получава талон с 50% отстъпка за билет за избрана от него постановка. При дарение от 4 до 6 книги получава втори талон за отстъпка от цената на 1 билет.

Дари книга, ела на театър

Снимка: Официален постер на кампанията

Даряват се както детски книги, така и книги за възрастни. Не е задължително книгите да са нови, ще се приемат и стари книги в добро, запазено съсътояние.

Дарените книги ще бъдат предоставени на Отделението по детска кардиология към Национална кардиологична болница и читалище “Георги Димитров”, село Ковачевци.

В Детско кардиологично отделение са хоспитализирани деца до 18 годишна възраст, които имат своя занималния. Там се дава възможност на децата да четат и да играят. Отделението има нужда от разнообразни книги, за да може децата да преминат през стресовите, тежки процедури с помощта на четенето.

В читалище “Георги Димитров” в село Ковачевци се случват образователни и културни мероприятия, развиващи талантите на децата. Там има клуб по дърворезбарство и изобразително изкуство, група по народни танци и други. Читалището организира всяко лято събирания, на които се дава възможност на деца да четат, рисуват и участват в занимателни игри. Библиотеката е с над 600 посещения за 2016г. и има нужда от обновление.

Инициативата на театър “Българска Армия” заслужава внимание и е един прекрасен повод да зарадваме дете и да отидем на театър с отстъпка! Не е случаен и фактът, че тази позитивна кампания се провежда в седмицата на 24 май – Денят на българската просвета и култура.

Част от постановките, които ще се играят до края на май, са:

“Една нощ с теб” по Майкъл Уелър – 23 май от 19 и 30 часа;

“В полите на Витоша” по П.К. Яворов, режисьор Красимир Спасов, с участието на Явор Бахаров и Иван Радоев – 26 май от 19часа;

“Много шум за нищо” по Уилям Шекспир – 28 май от 19 часа и други.

Екипът на Под моста ви кани да станете част от тази благородна инициатива!

Автор: Ивана Хиткова

Стажанти на
За втора поредна година “Под Моста” организира стажантска програма във Факултета по журналистика към СУ. Принципът на програмата е по-големи колеги да дадат част от опита си на по-малките. През 2016 г. през програмата ще минат 17 студенти по журналистика първи курс от ФЖМК.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to