Васил Михайлов отбелязва 80-годишния си юбилей на сцената на Театър „Българска армия“

Васил Михайлов като Дон Жуан в “Завещанието на целомъдрения женкар”

На 4 и 5 април от 19:00 на сцената на Театър „Българска армия“ актьорът Васил Михайлов ще празнува своя 80-годишен юбилей в постановките „Железният светилник“ и „Завещанието на целомъдрения женкар“.

Неговият юбилей трябваше да бъде почетен и от САБ. Той щеше да получи награда ИКАР за чест и достойнство заедно с актьора Иван Иванов, но веднага след номинацията си отхвърли приза. Това е протест от негова страна, породен от задкулисието и липсата на грижа от страна на държавата за сценичните изкуства.

Васил Михайлов завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1964 г. в класа на проф. Мандаджиев. Той е известен на публиката с безбройните си роли в киното и театъра. Последното му филмово участие е в лентата на Виктор Божинов „Възвишение“, но най-емблематичната му роля е тази на Капитан Петко Войвода.

От 1967 г. до днес Васил Михайлов е част от Театър „Българска армия“, където се въплъщава в множество образи, затова неслучайно юбилеят му ще бъде отбелязан именно на сцената на театъра.

Под Моста

е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to