Доброто в действие: „Дари книга, ела на театър“

17.05.2018

За втора поредна година театър „Българска армия“ организира инициативата „Дари книга, ела на театър“.

Постановки, книги, хубава кауза – достатъчни причини, за да харесате идеята на театъра. Тя е следната: който дари книга (при дарение от 3 или повече книги получавате втори талон за отстъпка от цената) на касата на театър „Българска армия“ получава талон с 50% отстъпка от цената на 1 билет, за постановка през май или юни. Кампанията стартира на 22 май и продължава до 28 май. Страхотно, нали?

По време на седмицата, през която честваме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, театърът ще приема книги, подходящи както за деца, така и за възрастни. Препоръчително е изданията да бъдат нови или такива, които са по-стари, но в запазено състояние.

Театърът отправя покана и към всички вас. Споделете за място или хора, които също биха имали нужда от книги, защото се очаква отново кампанията да се радва на голям успех. За пръв път инициативата бе проведена миналата година, като тогава бяха събрани над 3 750 тома.

Книги бяха дарени на Отделението по детска кардиология на Национална кардиологична болница и Читалище „Георги Димитров“ (село Ковачевци). Директорът на театър „Българска армия“ Мирослав Пашов коментира, че идеята за кампанията „Дари книга, ела на театър“ е била на родни творци, които събира именно театърът. Така те се вдъхновяват да съберат книги, с които да зарадват децата от  отделението и от село Ковачевци.

През лятото в читалището деца четат, рисуват и участват в занимателни игри. В сградата има и клуб по дърворезбарство и изобразително изкуство, сурвакари, ансамбъл за народни танци и Фолклорна група „Веселие“ с множество награди от страната и чужбина. Поради големия брой дарени книги театърът зарадва също малките пациенти на Клиника „Ушни, носни и гърлени болести”, Военно медицинска академия.

Програмата на театър „Българска армия“ можете да откриете тук.


Автор: Цветелинка Цветанова. 

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"SOS за читалища в нужда13.05.2018

Още от Под Моста

Боян Симеонов5 албума от май, които трябва да слушатеМузика