Детска играчка с изкуствен интелект

29.07.2016

AnkiTA-1024x768
„Козмо“ е робот, достатъчно малък, че да се събере в човешка длан, но за сметка на това той се определя като пример за бъдещето на детските играчки. Роботчето е разработка на американската компания „Anki Inc”, специализирана в създаването на изкуствен интелект.

Козмо може да говори, да разпознава собственика си и да се привързва към него, да хваща предмети и дори да проявява различни емоции, според ситуацията. Например, ако загуби игра, роботът може да се разсърди за кратко на собственика си, преди да поиска реванш. Играчката може и да спи, хъркайки в продължение на часове.

Роботът вижда света през малка камера, монтирана на „лицето“ му с цел да изглежда като уста. Камерата изпраща получената информация до телефона на собственика, който от своя страна връща инструкции обратно до робота.

Борис Хофман, един от създателите на продукта, казва че негова цел е да преобрази бизнеса с детски играчки, който не се е променил достатъчно за последните десетилетия. И се надява конкурентни компании да разработят играчки, подобни на Козмо, за да не бъде малкото роботче само в света.

Текст на новината: Елена Фенрир

 

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаДрийм поп дуото Still Corners с концерт в София08.10.2018

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование