Днес сър Тери Пратчет щеше да навърши 67 години

28.04.2015
www.obekti.bg
www.obekti.bg

През далечната 1948 година на днешната дата е роден прочутият британски писател –   сър Тери Пратчет, известен на всеки със серията си от комични фентъзи романи за Света на Диска, стартирана още през 1983г.                

Днес, 28 април, той трябваше да навърши 67 години. За жалост, сър Тери ни напусна на 12 март тази година от коварната болест Алцхаймер, но остави след себе си необикновено творчество, което продължава да кара читателите да се усмихват и замислят. Новината за неговата смърт опечели не само близките му, а и всички фенове на литературата и на фентъзи жанра. Терипратчетизмът, пропит с много хумор и остроумие, е преведен и на български. Пратчет е вторият най-четен автор във Великобритания и седмият най-четен неамерикански автор в САЩ. От книгата му „Светът на Диска” са продадени над 85 милиона копия в цял свят.

Една от сентенциите на Тери, която сме запечатали в съзнанието си е следната: „Тези, които търсят истината, трябва винаги да бъдат предпочитани пред онези, които мислят, че вече са я открили”.

Затова нека не бъдем всезнайковци, а да продължим да преоткриваме собствената си истина в неговото творчесто.

Честит Рожден Ден, сър Тери! Вечен. Неповторим. Истински.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Етюдите
Под МостаЕтюд-и-те на София ни канят на рождения си ден04.03.2017

Още от Под Моста

Боян СимеоновИзкуството да се храниш добре: Био вафлиLIFE