ДНК сервира “Късо кино” – Next Generation

17.05.2016

kusokinoНа 19 май (четвъртък) от 19:30 ч., ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс ще предлага поредната порция  накълцано, но трудносмилаемо късометражно кино. Майската доза е по-силна и по-различна от всяка друга бъркотия от “Късо кино”, която сме консумирали до сега.

Събитието е посветено на Next Generation артистите – новото поколение съвременни и утвърдени режисьори, които променят света на киното. Звездата на режисьорската сцена ще бъде Драгомир Шолев – носител на множество награди и иноватор в  изкуството на късометражното кино, отговорен за създаването на игралния филм “Подслон” и документалния “Сега и завинаги”.

habanera

В четвъртък вечер ще имаме възможността да се срещнем с четири късометражни свята, претърпяващи четири различни световни кризи. Събитието ще започне с “анимационната изненада” “Хабанера” , след което за 15 минути ще бъдем погълнати от игралния “Трябва да ти кажа нещо”. Филмът от 2003г, с участието на Йоанна Темелкова, разказва историята на младо момиче, изтерзано от лъжите си и нежеланата си бременност.

Вечерта ще продължи с “Посредникът ”, в който главни роли имат едно момче, едно колело и едно семейство, одушевени от Койна Русева, Деян Донков и Александър Марков. Кулминация и край съвпадат с “Преди живота, след смъртта” – филм  за извратеното приятелство между войната и музиката.

Билетите за събитието са на цена 6 лв. на касите на Билетен център НДК и на място в ДНК половин час преди началото. Ще се присъедините ли към артистичното угощение?

Текст – Радина Иванова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Калигула
Под МостаДеян Донков играе „Калигула” в Народния театър24.10.2017

Още от Под Моста

Момчил РусевKrekhaus за новия албум, предстоящия концерт и важното в музикатаМузика