Дж. К. Роулинг пише детска книга

Снимка: twitter.com

Снимка: twitter.com

Дж. К. Роулинг обяви, че в момента работи над нова детска книга под собственото си име.

Роулинг все още не е сигурна кога ще е готова книгата, тъй като работи и над пиеса, а също така има идеи и сюжети за още много книги. Предстои и пиесата “Harry Potter and the Cursed Child”, която ще бъде поставена на сцената 19 години след началото на магьосническата сага. Историята на момчето, което оживя, върна цяло едно поколение към книгите и се превърна в световен феномен. За вдъхновението и въображението Роулинг споделя: „Не ни е нужна магия, за да променим света, ние вече носим в себе си цялата необходима сила: притежаваме силата да мечтаем.”

Последната книга от поредицата за Хари Потър излезе през 2007 г. и оттогава писателката публикува романа „Вакантен пост” и поредицата за детектива Корморан Страйк под псевдонима Робърт Галбрайт. Третата част “Career of Evil” скоро беше пусната на пазара. За писането под мъжко име Роулинг коментира, че е изключително освобождаващо, тъй като еуфорията на читателите не е толкова голяма и книгите могат да бъдат възприети свободно. Очаква се романите за Корморан Страйк да бъдат адаптирани в телевизионни серии от BBC през следващата година. А през това време българските й почитатели ще очакват “Career of Evil” и на български език.

Прочетете нашите ревюта за първите две книги от детективската поредица: “Зовът на кукувицата” и “Копринената буба”.

Под Моста

е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to