Джак Никълсън се завръща на големия екран

Легендарният Джак Никълсън се завръща на големия екран с роля в римейка на немския филм „Тони Ердман” след 10-годишно отсъствие. В продукцията ще участва и актрисата Кристен Уиг. Все още няма избран режисьор за филма, но е ясен изпълнителният продуцент на англоезичната версия. Това е сценаристката, режисьорка и продуцентка на оригинала на „Тони Ердман” – Марен Аде. Други имена, спрягани за участие и продуциране, са Уил Фарел, Джесика Елбаум и Адам МакКей.

Източници, близки до Никълсън, съобщават, че актьорът бил голям фен на филмите на Аде и настоявал пред изпълнителния директор на ‘Paramount Pictures’ Брад Грей да се направи англоезична версия на „Тони Ердман”. Студията веднага са се заели с тази задача. Правата на лентата за САЩ се държат от ‘Sony Pictures’, които откупиха филма на фестивала в Кан.

Сцена от филма “Тони Ердман”

Филмът е номиниран за награда „Оскар” за най-добър чуждоезичен филм разказва за баща, който с неуместните си шеги се опитва да върне усмивката на претоварената си от работа дъщеря.

Джак Никълсън е на 79 години и не се е появявал на големия екран от 2010 година. През 60-годишната си кариера актьорът е номиниран 12 пъти за награда „Оскар”, печелил в 3 статуетки за „Полет над кукувиче гнездо”, „Колкото толкова” и „Думи на обич”. Никълсън има и седем награди „Златен глобус”.

Под Моста
е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to