Джак Никълсън се завръща на големия екран

09.02.2017

 

Легендарният Джак Никълсън се завръща на големия екран с роля в римейка на немския филм „Тони Ердман” след 10-годишно отсъствие. В продукцията ще участва и актрисата Кристен Уиг. Все още няма избран режисьор за филма, но е ясен изпълнителният продуцент на англоезичната версия. Това е сценаристката, режисьорка и продуцентка на оригинала на „Тони Ердман” – Марен Аде. Други имена, спрягани за участие и продуциране, са Уил Фарел, Джесика Елбаум и Адам МакКей.

Източници, близки до Никълсън, съобщават, че актьорът бил голям фен на филмите на Аде и настоявал пред изпълнителния директор на ‘Paramount Pictures’ Брад Грей да се направи англоезична версия на „Тони Ердман”. Студията веднага са се заели с тази задача. Правата на лентата за САЩ се държат от ‘Sony Pictures’, които откупиха филма на фестивала в Кан.

Сцена от филма „Тони Ердман“

Филмът е номиниран за награда „Оскар” за най-добър чуждоезичен филм разказва за баща, който с неуместните си шеги се опитва да върне усмивката на претоварената си от работа дъщеря.

Джак Никълсън е на 79 години и не се е появявал на големия екран от 2010 година. През 60-годишната си кариера актьорът е номиниран 12 пъти за награда „Оскар”, печелил в 3 статуетки за „Полет над кукувиче гнездо”, „Колкото толкова” и „Думи на обич”. Никълсън има и седем награди „Златен глобус”.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"Еди Редмейн ще играе създателя на "Вълшебникът от Оз"08.08.2015

Още от Под Моста

Ивана ХитковаРаниците Kånken от Fjällräven – многообразие и удобство с мисъл за природатаLIFE