Фотопроектът People of Sofia вече и в книга

04.12.2015
Снимка: Егмонт България
Снимка: Егмонт България

Фотографският проект People of Sofia вече ще може да бъде разглеждан и като луксозно печатно издание. Премиерата на албума ще се състои по време на Панаира на книгата на 10 декември в 18 часа, зала 8 на НДК.

Луксозното издание събира в себе си най-доброто от добилата широка популярност страница във Facebook People of Sofia на любителя фотограф Вихрен Георгиев. Освен снимки, в албума ще бъдат включени истории и непубликувани досега фотографии. На премиерата на книгата почитателите на проекта и изкушените от  фотографията ще имат възможността да чуят съветите и да научат повече за техниката на Вихрен за улавяне на неповторими и запомнящи се лица и моменти.

People of Sofia е третото заглавие, което ще се появи под логото „Кубар” на издателство „Егмонт”. Логото е запазено за родени и спечелили популярност в дигиталната среда проекти. Книгата е двуезична – на български и на английски език, и съдържа над 220 фотографии.

Страницата на People of New York  отдавна събира фенове във Facebook, а по нейно подобие в България се появиха няколко проекта. Един от тях е People of Sofia, който вече съдържа над 2 000 фотографии и има близо 80 000 последователи в социалната мрежа. Всичко е започнало през 2009 г. в личния профил на Вихрен Георгиев, а по-късно през 2013 г. прераства в самостоятелна фейсбук страница.

По повод излизането на книгата „Егмонт” и авторът й предлагат една уникална възможност за почитателите на проекта: трима от поръчалите предварително книгата в сайта на издателството до 6 декември ще имат възможността да разкажат за себе си и да се появят в People of Sofia. Късметлиите ще бъдат обявени в сайта на „Егмонт” и във фейсбук страницата в 12 ч. на 7 декември.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаСпектакъл, съчетаващ танц, музика и филм в театър "Азарян"16.04.2018

Още от Под Моста

Кино "Искра" Велико Търново
Калоян ГуглевНа кино в малкия градКино