„Хари Потър и Стаята на тайните” ще излезе в илюстрован вариант

22.08.2016

7

Втората част на поредицата за момчето, което оживя ще излезе в илюстрован вариант през октомври. Издателство „ЕГМОНТ“ ще даде причина на почитателите на магическия свят на Дж. К. Роулинг да празнуват през октомври за втора поредна година.

Читателите могат да очакват множество изненади и подаръци по случай официалната й премиера. Тематична текстилна чанта с една от илюстрациите на британския художник Джим Кей ще зарадва всеки, поръчал луксозното издание на „Хари Потър и Стаята на тайните“ предварително от сайта на издателството. Книгата ще може да бъде в ръцете на феновете на 4 октомври.

Първата част на поредицата „Хари Потър и Философският камък” беше издадена по такъв начин миналата година и в момента може да се намери във всички книжарници в страната. Луксозните издания ще продължават да излизат с по едно заглавие годишно до 2021 година.

По повод предстоящото издание Дж. К. Роулинг споделя:

Да видя илюстрациите на Джим Кей ме развълнува дълбоко. Обожавам интерпретацията му на света на Хари Потър и за мен е чест и съм благодарна, че му е дал таланта си назаем.

Феновете на поредицата ще имат и още един повод за празнуване през тази година. Последната част от поредицата „Хари Потър и Прокълнатото дете” се очаква да излезе на български език също през октомври. Книгата вече счупи няколко рекорда по продажби в България, въпреки че досега е излязла само на английски език. Специалното предварително издание на сценария на пиесата ще се появи на книжния пазар в превод на български език на 13 октомври 2016 година, позволявайки на българските фенове, които нямат възможност да гледат сценичната версия в Лондон, да прочетат епичната осма история за Хари Потър.

Освен всичко това ЕГМОНТ преиздадоха оригиналната поредица с нови корици преди няколко седмици и вече са налични в книжарниците из България.

Текст на новината: Станислав Великов

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под Моста"Хари Потър" оживявя отново под четката на Джим Кей07.10.2015

Още от Под Моста

Под МостаВъзроденият спомен за Честър Бенингтън от Grey DazeМузика