„Егмонт“ преиздава „Хари Потър“ с нови корици – вижте ги!

25.07.2016

HP3_Cover.inddНа 31 юли тази година, по случай рождения ден на Роулинг и самия Хари, българското издателство „Егмонт“ е решило да преиздаде 7-те книги с чисто нови корици. Не става въпрос за паралелно вървящите нови луксозни и илюстровани издания, а за оригиналната книжна поредица. Това са чудесни новини, тъй като на практика в момента всички фенове получават две чисто нови издания – кое от кое по-луксозни и хубави.

Съдържанието на книгите е абсолютно идентично с издаваните до момента. Новите илюстрации са създадени през 2014 г. и са дело на многократно награждавания за творчеството си британски художник Джони Дъдъл. Целта на промяната е да провокира интереса и въображението на новото поколение читатели на фантастичните истории за Хари Потър, твърдят от „Егмонт“. Цената на книги от 1-ва до 3-та включително ще е 19.90 лв., а на 4-та до 7-ма – 24.90.

Въобще, 19 години след първия „Хари Потър“, 2016-та се очертава страхотна година за всички фенове. На 4 октомври предстои да излезе и втората илюстрована книга от поредицата – „Хари Потър и Стаята на тайните”, пресъздадена от художника Джим Кей. По театрите в Лондон се появява и една по-различна, осма история от магическата вселена – театралната пиеса „Хари Потър и Прокълнатото дете”, която ще бъде играна в края на този месец в Лондон. В основата на драматизацията стои оригинален сценарий, разказан от Дж. К. Роулинг, сценариста Джак Торн и режисьора Джон Тифани.  Разбира се, новите приключения на Хари отново ще се появят и на хартия веднага след премиерата на пиесата. Скоро ще бъдат обявени и подробностите за българското издание на тази книга.

През ноември 2016 г. по кината ще се завърти и пълнометражен филм, чийто сценарий се базира на „Фантастични животни и къде да ги намерим“ с Еди Редмейн и Колин Фарел в главните роли.

 

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"„Хари Потър и прокълнатото дете” показа първи снимки на героите си02.06.2016

Още от Под Моста

Боян Симеонов5 албума от септември, които трябва да слушатеМузика