„Хари Потър и прокълнатото дете” показа първи снимки на героите си

02.06.2016

Текст на новината: Алексия Петрова

HP_19932_Potter_FL
Хари Потър и Джини Потър със сина им Албус; Снимка: Pottermore

Тази година ще бъде наистина хубава за феновете на поредицата за Хари Потър, защото съвсем скоро театралната постановка по предстоящата осма книга „Хари Потър и прокълнатото дете” ще бъде представена на сцена. Трескавото очакване се засили още повече, тъй като непосредствено преди предпремиерата в интернет бяха публикувани първи студийни снимки на най-важните герои и техните семейства – семейство Потър и семейство Грейнджър-Уизли.

Снимките на Хари (Джейми Паркър), Джини (Попи Милър), Рон (Пол Торнли), Хърмаяни (Нома Думезвени) и техните деца ни показват актьорите с грима и костюмите, с които публиката ще ги види на голямата сцена в началото на юни. Младите Албус Сивиръс Потър и Роуз Грейнджър-Уизли ще бъдат представени от Сам Клемет и Шерил Скийт. Актьорите изразиха своето вълнение и радост от това, че са част от света на магьосниците и казаха, че нямат търпение да представят героите си пред публика.

HP_20558_Weasley_Granger_FL
Рон, Хърмаяни и малката Роуз; Снимка: Pottermore

Действието в „Хари Потър и прокълнатото дете” се развива 19 години след събитията от последната книга. За Албус и Роуз предстои изключително вълнуващият момент за всеки един млад магьосник – влизането в Хогуортс. Вторият син на Хари и Джини ще бъде централният образ в пиесата. Самият той най-вероятно е „прокълнатото дете”. Странно е да видим Хари, Рон и Хърмаяни не като тийнейджъри, откриващи тайните на магьосническия свят, а като отговорни възрастни с деца, при това изиграни от други актьори. И все пак приключенията в Хогуортс няма да свършат, този път те ще връхлетят техните наследници. Актьорите, които се превъплъщават в главните роли, са някои от най-талантливите в британския театър. Самата Дж. К. Роулинг каза, че те се справят бриянтно с образите си и не си е представяла по-добър избор за главните роли.

Това е уникално представление, защото имаш седем книги с предистория, която трябва да донесеш със себе си. Всички ние искахме да се уверим, че първия път, когато видиш Хари, усещането е правилно.” каза Джейми Паркър, който играе Хари Потър в пиесата.

Първото представяне на „Хари Потър и прокълнатото дете” ще бъде в Palace Theatre в Лондон на 7-ми юни. Режисьор на театралната постановка е Джак Торн, който работи и по сценария заедно с Дж. К. Роулинг и Джон Тифани. Надали много български фенове ще имат възможността да видят представлението в Лондон в първите дни, но добрата новина е, че „Хари Потър и прокълнатото дете” излиза на книга от 31-ви юли.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаДеян Донков с награда в театралното изкуство от Фондация "Проф. Киркор Азарян"18.03.2018

Още от Под Моста

Боян Симеонов5 албума от януари, които трябва да слушатеМузика