„Хари Потър и прокълнатото дете” показа първи снимки на героите си

02.06.2016

Текст на новината: Алексия Петрова

HP_19932_Potter_FL
Хари Потър и Джини Потър със сина им Албус; Снимка: Pottermore

Тази година ще бъде наистина хубава за феновете на поредицата за Хари Потър, защото съвсем скоро театралната постановка по предстоящата осма книга „Хари Потър и прокълнатото дете” ще бъде представена на сцена. Трескавото очакване се засили още повече, тъй като непосредствено преди предпремиерата в интернет бяха публикувани първи студийни снимки на най-важните герои и техните семейства – семейство Потър и семейство Грейнджър-Уизли.

Снимките на Хари (Джейми Паркър), Джини (Попи Милър), Рон (Пол Торнли), Хърмаяни (Нома Думезвени) и техните деца ни показват актьорите с грима и костюмите, с които публиката ще ги види на голямата сцена в началото на юни. Младите Албус Сивиръс Потър и Роуз Грейнджър-Уизли ще бъдат представени от Сам Клемет и Шерил Скийт. Актьорите изразиха своето вълнение и радост от това, че са част от света на магьосниците и казаха, че нямат търпение да представят героите си пред публика.

HP_20558_Weasley_Granger_FL
Рон, Хърмаяни и малката Роуз; Снимка: Pottermore

Действието в „Хари Потър и прокълнатото дете” се развива 19 години след събитията от последната книга. За Албус и Роуз предстои изключително вълнуващият момент за всеки един млад магьосник – влизането в Хогуортс. Вторият син на Хари и Джини ще бъде централният образ в пиесата. Самият той най-вероятно е „прокълнатото дете”. Странно е да видим Хари, Рон и Хърмаяни не като тийнейджъри, откриващи тайните на магьосническия свят, а като отговорни възрастни с деца, при това изиграни от други актьори. И все пак приключенията в Хогуортс няма да свършат, този път те ще връхлетят техните наследници. Актьорите, които се превъплъщават в главните роли, са някои от най-талантливите в британския театър. Самата Дж. К. Роулинг каза, че те се справят бриянтно с образите си и не си е представяла по-добър избор за главните роли.

Това е уникално представление, защото имаш седем книги с предистория, която трябва да донесеш със себе си. Всички ние искахме да се уверим, че първия път, когато видиш Хари, усещането е правилно.” каза Джейми Паркър, който играе Хари Потър в пиесата.

Първото представяне на „Хари Потър и прокълнатото дете” ще бъде в Palace Theatre в Лондон на 7-ми юни. Режисьор на театралната постановка е Джак Торн, който работи и по сценария заедно с Дж. К. Роулинг и Джон Тифани. Надали много български фенове ще имат възможността да видят представлението в Лондон в първите дни, но добрата новина е, че „Хари Потър и прокълнатото дете” излиза на книга от 31-ви юли.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"Първата скреч книга като протест срещу високия ДДС на книгите28.05.2018

Още от Под Моста

Цветелинка ЦветановаQA върху общите заблуди и притеснения за дигиталното образованиеОбразование