Urban Tapes: Разговор с „Hayes & Y“

03.12.2016

„Hayes & Y“ са без съмнение една от страхотните банди, за които никога не би знаел, че са български, ако не го знаеш изрично. Те участват в поредното издание на Urban Tapes с акустична версия на своята авторска песен – “Special”. Сесията бе записана в софийското метро.

Автор на снимката: Лора Милушева
Автор на снимката: Лора Милушева

Как започнахте да се занимавате с музика?

Започнахме да свирим заедно в гимназията и това беше първият път, в който всеки от нас се занимаваше с музика. Музикалният ни път е неизменно общ досега.

Кои са основните групи/музиканти, които са изградили музикалния ви вкус и стил?

В зародиша си групата е много повлияна от Pearl Jam, Arctic Monkeys и Kings Of Leon, напоследък вдъхновенията идват от Tame Impala, Arcade Fire, Lorde, The Foals.

Какво е да правиш музика в България?

Каквото и навсякъде другаде – много лишения, но всеки малък успех е адски сладък.

Кой е най-добрият концерт, на който сте били?

Тъй като живеем в Англия имаме възможност да гледаме концерти постоянно. Трудно е да се каже кой е най-добрият, но може да кажем кой беше последният – Jack Garrat.

Има ли музикант/изпълнител, с който бихте искали да работите?

Разбира се, бихме работили с всеки качествен изпълнител. В България имахме щастието да работим с изявен музикант като Георги Георгиев от Остава, което беше чудесна възможност за нас.

Разкажете за първото си участие?

Първото ни участие беше в някогашния клуб The Box. Тогава бяхме на 19 и след няколко години репетиции по гаражите решихме, че е време да се покажем пред хора. Хареса ни.

Защо решихте да вземете участие в Urban Tapes?

Харесваме проекта и имаме доверие на създателите му, които са много амбициозни и кадърни хора. Надяваме се, че можем да помогнем за популяризирането на Urban Tapes, а и се радваме на възможността да се представим с изпълнение на живо.

Какво ви предстои?

Предстои ни да издадем третото си EP. Това ще се случи през януари месец, като албумът ще бъде съпътстван с голям самостоятелен концерт в София.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян СимеоновUrban Tapes: разговор с Comasummer08.06.2017

Още от Под Моста

колаж сериали 2021
Деница ДимитроваНовите сериали в края на 2021: какво излезе и какво остава да гледамеКино