Стихосбирката “И това ще мине” на Георги Славов

На 11 май в бар “Абордаж” от 19:30 часа ще бъде представена новта стихосбирка на Георги Славов – “И това ще мине”.

"И това ще мине"

Снимка: Официална фейсбук страница на събитието

Георги Славов е едва на 18 години , а дебютната му стихосбирка “И това ще мине” излезе на пазара преди малко повече от месец, в края на март 2017г. Младият автор тепърва започва своето израстване в литературата, а и в живота.

Освен да пише, той обича да свири на китара – като повечето съвременни български поети. /Явно клишето, че литература и музика вървят ръка за ръка, е все още валидно./ Очаква се да станем свидетели на тази му страст на представянето на книгата в бар “Абордаж”.

"И това ще мине"

Снимка: Графика от корицата на книгата, художник – Kerasso

Стихосбираката на Георги Славов съдържа 60 стихотворения и 10 графики на художника Симеон Цинцарски – Kerasso. Някои от творбите следват рисунките, а част от илюстрациите са създадени по стихотворенията. Симбиозата между тях безспорно е на лице.

Редактор на книгата е Денис Олегов.  Издател на стихосбирката е Neofeedback.

Стихотворения на Георги са публикувани през месец май в 6 брой на списание “Нова социална поезия”.

Млади автори като Славов, тепърва изграждащи своя стил и търсещи своето място в света, трябва да бъдат поощрявани и подкрепяни въпреки несъвършенствата на творбите им. Или именно заради тях. Само така може да се разраства литературата у нас, а пишещите хора да се развиват, да успяват и да не спират да творят.

Младите писатели и поети притежават талант и не е нужно да сме литературоведи, за да го усетим. Различни по своята същност и разбирания, пишещите младежи у нас се увеличават и това може само да ни радва. Не става дума за графоманите, а за истинските творци. Нужно е само да ги четем, а те сами ще продължат да се подобряват и да ни радват с произведенията си.

Успех на Георги Славов и стихосбирката “И това ще мине” от екипа на Под моста!

Заповядайте на представянето в четвъртък, съвпадащо с “Деня на българската писменост и култура” по стар стил!

Текст: Ивана Хиткова

Стажанти на
За втора поредна година "Под Моста" организира стажантска програма във Факултета по журналистика към СУ. Принципът на програмата е по-големи колеги да дадат част от опита си на по-малките. През 2016 г. през програмата ще минат 17 студенти по журналистика първи курс от ФЖМК.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to