Музика

Il Volo за пътя от детството до голямата сцена

12.09.2019

Вече ви запознахме задочно с Джанлука, Иняцио и Пиеро и тяхната невероятна история, която ги събира от три различни италиански градчета на една сцена, така че бързо да се превърнат в най-успешното съвременно трио – Il Volo. Но как изглежда през техните очи серията от успехи, която ги изстрелва към върха? Трите момчета разказват специално за Под моста!

И тримата имате сходни истории от детството – започнали сте да пеете на фестивали в родните си места още като малки и сте ходили на музикални уроци. Мечтали ли сте да станете звезди тогава?

Не сме предполагали, че ще станем известни. Но за нас това винаги е била голямата ни мечта – да пеем. Пиеро е пял в църковния хор, Джанлука – с дядо си на площада в Монтепагано… А това, че сега пеем пред голяма публика – не е само пръст на съдбата – че ни събра едно ТВ шоу. Зад това стои много труд, голям екип от професионалисти и разбира се, огромната подкрепа на нашите семейства. Също така честта, че сме имали досег до едни от най-големите музиканти – Доминго, Барбара Стрейзънт, Ерос Рамацоти… От тях сме учили много.

Какво беше усещането да пеете на Евровизия на тази възраст и да спечелите трето място?

Силно преживяване, разбира се – и честта да представляваме Италия на този конкурс! Ние на Евровизия, обаче, не бяхме толкова малки. Преди това вече бяхме издали три албума и имахме концерти в САЩ и Латинска Америка. Но много по-важно за нас като италианци беше, че с песента “Grande Amore“ спечелихме Санремо 2015. Тя ни изпрати на Евровизия. Наградата на Санремо 2015 беше изненада за нас, защото белкантото не се слушаше от години в Италия. А ние спечелихме в конкуренция с Nek и Malika Ayane, които бяха много по-известни в Италия. Така че Санремо 2015 е нашето голямо признаване от италианската публика!

Работили сте заедно с Пласидо Доминго, Ерос Рамацоти, Барбара Срейзънт, Лаура Бретан, също сте били част от “We Are The World For Haiti” заедно с още 80 известни изпълнители. С кого още бихте искали да работите?

Много бихме искали да работим със Селин Дион.

Казвате, че стилът ви е комбинация от поп и класическа музика – бихте ли експериментирали с нещо ново в следващия си албум?

Пеем нашата музика по света – и хората харесват именно италианското класическо пеене. Ние вървим малко срещу течението, защото пеем музика, различна от тази, която пеят нашите връстници. Искаме да бъдем пример за младите и да покажем, че класическата музика няма да умре.

Но в новия ни албум “Musica“ имаме и авторски парчета, “Musica Che Resta“ например, и стари италиански и световни шлагери. Ще видите в концертите ни в България – този път имаме и солови изпълнения, така показваме нашите индивидуалности – все пак ние сме три различни гласа и три различни личности.

Коя е най-забавната история, която ви се е случвала по време на концерт?

Имаме много истории, но една от най-веселите е преди година в Швейцария. Беше лято, на концерт в Локарно. Трябваше да изпълняваме песен на Шарл Азнавур на френски. Не я бяхме пяли от години. Джанлука забрави своите думи и се обърна към двама ни да помагаме… и така стана, че изпяхме цялата песен само със заглавието ѝ…

Какво беше първото ви впечатление, когато посетихте България през 2017?

Много топла и отдадена публика! Италианската музика и поп лириката се харесват и са популярни навсякъде по света. Затова и ние сме така добре приети навсякъде – ние просто изпълняваме нашата си класическа италианска музика. Дори знаем, че много фенове по света са научили италиански език, слушайки нашите песни. В България преди две години видяхме, че имаме наистина много емоционални фенове. Разбрахме, че има и наш фен клуб. За първи път ще пеем и във Варна. Надяваме се и този път да зарадваме вашата публика – още повече, че имаме и изненади в сет листа!

Il Volo идват за втори път в България по покана на BG Sound Stage, но с цели два концерта. Първият е в Двореца на културата и спорта във Варна на 16 септември от 20:00, а вторият – в Арена Армеец в София на 18 септември отново от 20:00. Поради големия интерес, в продажба са пуснати допълнителни билети – може да ги откриете в системата на Eventim и на касите на съответните зали на цени 60-120 лв. за Варна и 50-140 лв. за София.


С подкрепата на BG Sound Stage

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Габриела КанджеваБет Харт за Под моста: „Да се откажа от музиката е като да се откажа от любовта или Бог“07.12.2019

Още от Под Моста

Емилия НайденоваЕфективна домашна среда за онлайн обучение – мисия възможнаОбразование