Историята на Oasis в нов документален филм

03.11.2015
Снимка: Will Fresch, Flickr
Снимка: Will Fresch, Flickr

Нов документален филм за рок групата Oasis ще продуцира екипът, работил над счупилия всички рекорди филм за Ейми Уайнхаус. Продукцията ще проследи историята на братята Галахър от 1991 г., когато Ноел се присъединява към бандата на Лиъм, до окончателния им разпад през 2009 г.

В специално изявление става ясно, че екипът е получил безпрецедентен достъп до архивите на групата. Асиф Кападия ще е продуцент, а Мат Уайткрос – режисьор. Филмът „Ейми”, който излезе през юли тази година, счупи всички рекорди и се превърна в най-касовият британски документален филм на всички времена с печалба от 5,4 млн. паунда.

Историята на Oasis е по-малко трагична, но затова пък изпълнена със скандали и бой на сцената. Първият им албум “Definitely Maybe” от 1993 г. оглавява класациите, но отношенията между братята по това време вече са сериозно разклатени. На следващата година Ноел напуска групата, след като Лиъм обижда американската публика и удря брат си с дайре по главата. Събират се в името на групата и за да издадат определящия за кариерата им албум “(What’s The Story) Morning Glory”. През годините печелят десетки награди, имат 8 сингъла на първо място в британските класации, седем студийни албума.

След окончателната раздяла на Oasis през 2009 г. и двамата продължават да правят музика поотделно. Миналия месец вторият албум на Noel Gallagher’s High Flying Birds – “Chasing Yesterday”, спечели приза за най-добър албум на “Q Awards”. Групата на Лиъм Beady Eye, уви, не жъне същите успехи.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаНовият филм на Ирена Даскалова с премиера в кино Одеон23.09.2017

Още от Под Моста

колаж сериали 2021
Деница ДимитроваНовите сериали в края на 2021: какво излезе и какво остава да гледамеКино