Изложба „Старт фото София 2015”

izlojba

Изложба с произведенията от Първия международен фотосалон гостува в софийската галерия „Академия” към Националната художествена академия. Откриването на „Старт фото София 2015” беше на 4 септември, когато бяха обявени и връчени наградите на победителите в конкурса. В рамките на следващите седем дни, до 11 септември, любителите на фотографското изкуство ще имат удоволствието да разгледат 260 снимки, участващи в изложбата.

Първият международен фотосалон „Старт фото София 2015” се провежда под патронажа на Международната федерация за фотографско изкуство (FIAP) и Фотографска Академия България „Янка Кюркчиева“ (НСФА). В конкурса участват автори от цял свят – както професионалисти, така и любители. Постъпилите фотографии са общо 3166 на 311 автори от 39 държави. От тях специално за салона са селектирани 260 фотоса.

Участието на българските фотографи в „Старт фото София 2015” е стъпка напред за родната фотография. Ето и отличията, с които те са наградени:

– Александър Иванов – най-добре представил се автор в Салона – с 10 фотографии. Бронзов медал в раздела „Спорт“ и грамота в раздела „Хора и улици“;

– Радосвета Георгиева – златен медал на FIAP в раздела „Хора и улици“;

– Димитрина Андреева – бронзов медал FIAP в раздел „Цветна фотография“;

– Жечо Планински – златен медал на НСФА в раздел „Спорт“;

– Димитрина Андреева, Иван Григоров, Десислава Игнатова, Минко Михайлов и Стоян Илиев с почетни дипломи на FIAP;

– Янко Гъров с грамота на FIAP и почетен плакет на Европейската федерация по борба, с председател Цено Ценов.

Медали получиха и фотографи от Великобритания, Италия, Китай, Бангладеш, Германия, Оман, Унгария, Румъния, Русия и други.

Източник: http://nha.bg/

Автор: Жанета Турлакова

Стажанти на

За втора поредна година “Под Моста” организира стажантска програма във Факултета по журналистика към СУ. Принципът на програмата е по-големи колеги да дадат част от опита си на по-малките. През 2018 г. през програмата ще минат 14 студенти по журналистика първи курс от ФЖМК.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to