Какво е любовта за читателите на „Под Моста“

Снимка - Янко Кутин

Снимка – Янко Кутин

Дълго се чудихме какво да публикуваме за 14-ти февруари, което не е тотално клише и си струва да бъде прочетено. И както става в повечето случаи – то дойде от само себе си. Редовете, които ще прочетете по-долу представляват първия материал в нашия сайт, съставен изцяло (текст и снимки) от читателите ни. Миналата седмица, покрай играта ни, в която подарихме  два сборника “Обича ме, не те обича“, попитахме читателите си във Фейсбук – “Какво за вас е любовта?”. Ето какво е любовта в 14 споделености:

Любов е, когато майка ми слага любимото ястие на масата. Любов е, когато баща ми ми разроши косата точно преди да изляза. Любов е, когато дядо ми ми набере цяла торба череши, защото са ми любими. Любов е, когато баба ми ми изплете терлици, за да не ми е студено на краката. Любов е, когато сестра ми ми се обади, само за да сподели първо с мен, че е влюбена. Любов е, когато ти кажат “Липсваш ми”, “Облечи се, защото навън е студено”, “Обади се да те чуя”, “Грижи се за себе си” и всички тези малки неща, които взимаме за даденост, но всъщност са безценен дар.

Йоана Вълканова

Наша читателка от Плевен

Снимка: читателка от Плевен

След толкова много и прекрасни определения за любовта , аз ще кажа само следното – любов е , когато сутрин видя първата сънена усмивка на детето ми, и след това разменим безмълвен, но казващ толкова неща поглед с мъжа ми – и в този момент, всичко е наред в света ни.

Александра Кирева

Любов е, когато баба готви цял ден, въпреки че е болна, за да изпрати колет с храна, защото си в сесия и нямаш време за това.

подпис – Йоана, студент, 21 г.

Любовта е това, което ме спира да го удуша. Любовта е много деликатно и претенциозно цвете, което изисква ежедневни и специални грижи и увяхва, ако не ги полагаш. Но грижите си струват, защото когато видиш красотата ,която се е родила от усилията ти оставаш дрогиращо и дразнещо удовлетворен.

Ина Спасова

Любовта е да станеш преди него сутрин, за да му приготвиш кафето, по начина, който обича. Любовта е да не можеш да откъснеш очи от спящото си дете. Любов е, дори когато не си хвърляш фаса на улицата и когато с усмивка отиваш на работа. Любовта има различни форми и е навсякъде в живота ни, тя не изисква, тя сплотява, облагородява, дава свобода и се намира дори и в най-дребните неща.

Александра Новакова

Любов е, когато той тайно учи детето да казва “мама”, а тя скришом му повтаря – “кажи тати”.

Яна Русева

Любовта е да се чувстваш като пълна раковина на брега на морето, любовта е сила, която прави възглавницата нощем или най-удобното нещо на света или най-неудобното, любовта е живот, любовта е река без коловози, планина без граници, космическа ракета с вечно гориво, любовта е храна за душата, мислите и тялото, вода за жадния, храна за гладния, кураж за страхливия, сила за слабия, лек за болния, спасителен сал за корабокрушенеца в открито море, оазис за загубилия се.

Мила Михайлова

Снимка: Александър Николов

Снимка: Александър Николов

Любовта, драги ми донкихотовци, е …на върха на свободата, далеч от реалността и близо до сърцето

Габриела Новакова

Любовта е чувство, което всеки човек е изпитвал. Родителска любов, детска любов, ученическа любов, истинска любов. Тя може да бъде открита в малките неща, но и в големите. Любовта може да се изразява в различни форми… било то в дъждовното време или слънчевото, любовта към животните, книгите, природата, музиката и всеки вид изкуство. Щастлив съм, че мога да изпитвам любов и съм заобиколен от такава!

Димитър Трендафилов 

Любовта е изкуство. Не можеш да я докоснеш, но можеш да я почустваш. Не можеш да й дадеш конкретно описание и форма, но можеш да я получиш. Не можеш да я купиш, но можеш да я споделиш.

Мариета Литарска

Любовта е смисъл и чувство, утеха, смирение и трепет. Всеки я търси и често пропуска да види проявлението и около себе си – в обикновения, ежедневен ден. Гонейки химери, често пропускаме най-ценното. А сигурно светът би бил друг, ако оценявахме ‘днес’ и ‘сега.

Снимка: Candida.Performa, Flickr

Снимка: Candida.Performa, Flickr

Дияна Денева 

Какво е любовта?… Изкуство. Кич. Търсене. Намиране. Разминаване. Копнеж. Безразличие. Устрем. Покой. Страст. Студ. Огън. Екстаз. Гърч. Сълзи. Щастие? Свобода. Ревност. Компромис. Алфа. Омега. “Докато смъртта ви раздели!” “Нека си останем само приятели.” Трепет. Страх. Точен съвпад на две планети. Разлом. Развод. Пътуване. Пристан. Порок. Пакост. Смях. Мълчание. Съзерцание. Действие. Изгрев. Залез. Кафе. Алкохол. Докосване… Досетихте ли се вече? Любовта е книгата, която всеки пише САМ за себе си!

Ирена Миланова

Любовта е, когато се събуждам до нея и тя е рошава,с полу отворени очи и нацупена, а аз си мисля ”Няма по-сладка гледка от тази”!

Светлозар Миладинов

Да изпадаш в щастливо безвремие с някого и да не изпитваш нужда от друго.

Елена Георгиева 

Под Моста

е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to