“Под Моста” стана на 3!

под мсота

Днес „Под Моста“ става на три години. Би трябвало да сме достатъчно големи, за да не пишем патетични постове за всеки наш рожден ден, но едва ли ще спрем да го правим, дори когато станем на 30. Защото това сме ние.

Три години минаха откакто на шега започнахме този наш проект. Тогава тъкмо бяхме завършили втората си година „Журналистика“ във ФЖМК и отчаяни от родната медийна действителност, решихме да си направим нещо наше си. Повечето хора не ни вярваха, че ще се задържим и три месеца. Но ето ни и нас днес. По-съществуващи от всякога.

Изминалата една година беше най-ползотворната до сега за нас. Запознахме се с много хора, направихме много нови партньорства, а никога до сега не сме имали толкова много текстове и посещения. Реализирахме няколко кампании и една стажантска програма, занимавахме се с благотворителна кауза и какво ли още не. Подобрихме сайта си и смятаме, че станахме поне малко по-добри от преди. Най-голямото ни удоволствие обаче бяха стотиците страхотни писма и текстове, които получихме от вас. Продължавайте! Тези неща ни дават мотивации и сили.

В същото време обаче тази година беше и най-тежката за нас. Преди почти 12 месеца загубихме прекрасната Владимира Живкова, която напусна този свят няколко дни преди да навърши 20. Да поддържаме на доброволни начала некомерсиален сайт на възраст, в която с нашите професии, сблъсъкът с реалността в България е доста тежък, стана все по-трудна задача.

Въпреки това през цялото време знаехме, че вас, нашите читатели, ви има. Че ни четете, харесвате и подкрепяте. И във всеки един критичен момент ни го доказвахте. Многократно. Вие сте мотивацията, която ни дава увереност, че има смисъл в това, което правим. И заради вас ще направим всичко възможно това пространство в необятния интернет да става все по-добро. За бъдеще имаме големи и амбициозни планове. Ще направим сайта по-функционален, по-красив и по-приятен за четене. Ще вкараме много нови рубрики и уникално съдържание, което ще можете да четете всеки ден. Ще продължим с най-прекрасната ни инициатива – стажантската програма за млади журналисти, на които се опитваме да предадем опита си и, която в момента реализираме за втора поредна година. Но най-вече – ще се стараем да ставаме все по-добри и по-големи професионалисти в това, което правим.

Три години по-късно „Под Моста“ остава нашето място за спасение от посредствеността и пошлостта. Надяваме се и вашето.

Димитър Панайотов

е на 25 и е завършил “Журналистика” в СУ „Климент Охридски”. Той е основател и главен редактор на “Под Моста”. Интересува се от литература, култура, кино, фотография, дигитален маркетинг и качествена журналистика.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to