“Като на кино” на книга – авторката Стаси Кара с премиера на 18 май

„Като на кино” –  първата документална книга на Станислава Кара, е вече факт. Премиерата ще се състои в Литературен клуб „Перото” на 18-ти май от 19:00 часа. Книгата, написана в стила на репортажната журналистика, ни запознава отблизо с блясъка на филмовото изкуство и с някои от най-големите холивудски актьори, режисьори и сценаристи.
stasi-kara-PodMosta
Въпрос на време беше като един запален киноман Стаси Кара да ни разкаже подробно за срещите си с известните актьори, които сме свикнали да гледаме на големия екран. Включени са интервюта с имена като Кевин Спейси, Никол Кидман, Том Харди, Ема Томпсън, сър Кенет Брана, Камерън Диас, Джейми Фокс, Бенедикт Къмбарбач, Кейт Уинслет, Еди Редмейн, Алисия Викандър, Кит Харингтън и други. От тях разбираме за предизвикателствата на кариерата им, за цената на славата и емоцията, свързана със заснемането на филмите.

 “Най-интересното според мен е, че е комбинация от впечатления и интервюта. Много важно е всяко интервю да си носи енергията на човека пред мен. А да чакаш момента, когато ще кажат нещо само и единствено на теб, или да преживеете истински момент, дори и само за секунди – това винаги е била моята идея в разказите на тези истории.”, казва Стаси Кара за книгата.

Част от премиерата на „Като на кино” ще бъде и представянето на интересни кадри от някои от включените интервюта. Книгата ще бъде представена от журналиста Георги Тошев, а водещ на събитието ще бъде Светлозар Желев.

Текст на новината: Алексия Петрова

Стажанти на

За втора поредна година “Под Моста” организира стажантска програма във Факултета по журналистика към СУ. Принципът на програмата е по-големи колеги да дадат част от опита си на по-малките. През 2018 г. през програмата ще минат 14 студенти по журналистика първи курс от ФЖМК.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to