Китаро с първи концерт в България през май

Новата 2017 година ще бъде белязана от музкалните послания за мир и любов на световнопризнатия музикант и композитор, носител на „Грами” и „Златен глобус” – Китаро. Концертът ще се проведе на 9 май в зала 1 на НДК като част от “Symphonic Wolrd Tour 2017” и ще представи последния проект на музиканта – “Symphony Live”.

Повлияна от американския рок и R’n’B, повече от три десетилетия, музиката на Китаро и неговите разнообразни колаборации не се поддават на жанрови ограничения. Именно това носи световната слава на превърналия се в икона музикант.

Китаро  е прочут с работата си по саундтраците на редица филми като “Heaven & Earth” от 1994 г. на Оливър Стоун, който печели „Златен глобус”. Към списъка с вдъхновяващи проекти се включва и зимната олимпиада в Нагано, на която Китаро изпълнява “Taiko Drums”, а през 2000 г. печели „Грами” за най-добър албум за „Thinking of You”, считан за „един от най-красивите записи на всички времена”.

Най-новията проект на Китаро, записан с 38 музиканти от симфоничния оркестър в Истанбул, ще може да чуем на 9 май в Зала 1 на НДК. Билетите за събитието вече са в продажба и са на цени от 45 до 90 лв, могат да бъдат закупени в мрежите на Eventim.

Под Моста
е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to