„Ла Ла Ленд” отново триумфира, този път с БАФТА

Мюзикълът „Ла Ла Ленд” на Деймиън Шазел отново триумфира, този път с британските кино награди БАФТА. Годишните отличия на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство бяха връчени в неделя вечерта в зала „Роял Албърт хол” в Лондон.

Лентата получи пет отличия –  за най-добър филм, най-добър режисьор,  за най-добра актриса в лицето на Ема Стоун, за музика и за кинематография. Мюзикълът не успя обаче да спечели всички призове в единадесетте категории, както стана с номинациите му за „Златен глобус”.

Наградата за най-добър британски филм получи драмата на Кен Лоуч „Аз, Даниел Блейк”, а статуетката за най-добра актриса в поддържаща роля грабна Виола Дейвис за „Огради”. БАФТА  за най-добра мъжка роля получи Кейси Афек за „Манчестър до морето”, а най-добър актьор в поддържаща роля стана Дев Пател с играта си в драмата „Лъв”. Наградата за документален филм взе „Тринайстият”, а унгарският „Син на Саул” на Ласло Немеш бе отличен като най-добър чуждестранен филм.

На 70-атата церемония на наградите БАФТА присъстваха и принц Уилям и херцогинята на Кембридж Катрин, които трябваше да връчат награда за принос към кино изкуството на американския актьор Мел Брукс.

Под Моста
е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to