Metallica са на „30% готови“ с новия си албум

13.04.2015

Противоречиви изказвания от китариста Кърк Хамет и барабаниста Ларс Улрих оставиха феновете на Metallica да се чудят докъде по-точно е стигнала групата в писането на новия си албум.

Китаристът Кърк Хамет
Китаристът Кърк Хамет

Хамет заяви, че проектът все още в ранен стадий на развитие и всичко подлежи на промяна. Китаристът все пак потвърди, че бандата вече разполага с нови записани песни и активно работят върху музиката.

Барабанистът Ларс Улрих
Барабанистът Ларс Улрих

Ларс Улрих, основател, барабанист и (на практика) шеф на групата, бе по-оптимистичен в изказването си, като заяви, че албумът е на „30% готов“. Според Улрих групата е написала около 20 песни и в момента е в процес на изглаждане на всяка от тях. „Доста сме близо“, казва барабаниста. Ларс добавя още, че групата се опитва да съедини по органичен начин фазата на писането на песните с фазата на записването им, за да внесе креативния импулс при първото изпълнение на дадена песен още в процеса на написването. Винаги многословният датчанин заключи, че животът на всички членове на групата си продължава с техните семейства, но те все пак са в студиото всеки ден и се трудят над новия проект.

Басистът Роб Трухийо
Басистът Роб Трухийо

Басистът Роб Трухийо пък похвали фронтмена Джеймс Хетфийлд за изключителната му креативност. „Джеймс обикновено измисля страшно много неща. Той е от хората, които си включват китарата, вдигат леко тона, свалят леко тона и изведнъж измислят най-готиният звук, който можеш да си представиш. В този смисъл не ни липсват идеи.“, споделя Трухийо. За него това ще е трети албум с Metallica. Последният солов албум на групата беше ‘Death Magnetic’ от 2007 година, който беше възприет с възторг от критиката и от изконните фенове на легендарната банда. Затова и очакванията към новия им проект са толкова високи. 🙂

Вижте още: Дефинитивният енциклопедичен гайд на Под Моста към музиката на Metallica в три части

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Георги ПетровMetallica е история, музика и начин на живот (първа част)01.02.2015

Още от Под Моста

Калоян ГуглевИзкуството в дигиталната епоха. Как артистът живее от него?LIFE