Postmodern Jukebox с концерт в Зала 1 на НДК на 15 май!

09.05.2018

Неповторимите Postmodern Jukebox на винтидж магьосника Скот Брадли идват за трети път в България. Феновете на старото звучене ще могат да чуят нова партида кавъри на добре познати парчета, преработени в духа на 20-те години на миналия век. След две пищни представления у нас, формацията се завръща в нов състав и с обновен репертоар, който отново ще върне зрителите години назад към една по-цветна епоха. Концертът в София ще се състои на 15 май в Зала 1 на НДК.

Postmodern Jukebox са на огромно турне от февруари месец, което обхваща Северна Америка и Европа, а по-късно през годината ще се запъти и към Австралия.  

PMJ са истински интернет феномен още с появата си през 2012 година. Първото им видео – кавър на “Thrift Shop” на Macklemore & Ryan Lewis – събира 4 милиона гледания в първата си година и YouTube каналът на формацията бързо се разраства. Шест години по-късно PMJ вече имат над три милиона последователи, а клиповете им са с повече от 500 милиона гледания. Джаз версията на “Creep” на Radiohead има над 45 милиона гледания, следван от “All About That Bass” с 36 милиона и “Bad Romance” с над 20 милиона. Съставът е безкрайно продуктивен и всяка седмица пуска по една нова песен в интернет.

Postmodern Jukebox се ражда на първо място в главата на джаз пианиста Скот Брадли. Израснал в Лонг Айлънд и с вроден вкус към стария звук, Брадли бързо си проправя път към джаз сцената на Ню Йорк, където получава своето музикално образование и произтичащите от него творчески ограничения. Брадли поема по друг линия, която гарантира свобода и новаторство, създадени от неочаквано хармоничното смесване на модерност и ретро звука на миналия век. Идеята се избистря с времето и PMJ започва редовно да преправя хитове от последните години, инкорпорирайки в тях джаз, суинг и рагтайм елементи.

Гениалността на Скот Брадли се крие в способността му да интерпретира модерното, да го чува в духа на старото. Всяка песен минала през ръцете на креативния гений зад проекта е със своя уникална аранжировка и в изпълнение на различен бенд. Самият той заявява, че няма песен, която да не може да състари, стига самият оригинал да няма ретро звучене. Първите клипове са заснети в мазето на Брадли, но това не продължава дълго.

Феноменът PMJ покорява интернет и с новосъздадената си слава привлича изключителни гост музиканти, любовта на фенове от целия свят и сериозно медийно внимание.

Гост музиканти, защото в основата си PMJ не е група или бенд. Те са никога нестихващ проект, променящ се непрестанно, с гост певци и певици, тромпетисти, китаристи и степ танцьори. Над 70 музиканти са вземали участие в проекта, а много от тях са носители на сериозни награди или са печелили музикални формати като “American Idol” и “X Factor”.

В товрчеството на Postmodern Jukebox цари разнообразието и любовта към пищната култура на XX век. Това е видно в клиповете и в цялостната стилистика на формацията – певиците са с пъстри рокли и пера, мъжете са с тиранти и бомбета. Почти всеки музикант минал през PMJ играе роля, която отговаря стилистично и тематично на всяка нова песен и нейната джазова интерпретация. Мощни гласове, музикални виртуози и безкраен репертоар, който се простира върху редица музикални стилове, изграждат творчеството на PMJ и го превръщат в единствен по рода си модерен феномен с ретро душа.

На концерта през май отново ще видим едни от най-ярките звезди във вечно обновяващия се състав на Postmodern Jukebox! Кои ще бъдат те предстои да разберем – това е и една от най-големите изненади на всеки един концерт на ретро машината.

Билетите са в продажба в системата на Ивентим, на касите на НДК.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Димитър РахталиевPostmodern Jukebox в София – какво да очакваме?10.05.2018

Още от Под Моста

Анна-Мария Попова„Заедно в час“ - истории от „празните книги“Образование