Ридли Скот знаел, че има вода на Марс, месец преди да го обявят от НАСА

Марс, планета, едновременно близка и далечна, обвита в мистерии. От години хората гледат към нея и се питат дали има някой там, дали не ни наблюдава тайно.  Вчера НАСА нареди още едно парченце от пъзела, обявявайки, че на Марс има признаци за течаща вода. Оказа се обаче, че за Ридли Скот това не е изненада.

29MARS2-master675

Откритията за Марс идват точно преди премиерата на новия филм на Скот “Марсианецът”, в който Мат Деймън се опитва да оцелее сам на Червената планета.  В интервю за The Times режисьорът споделя, че още преди месец от НАСА са му показали снимките на течащава вода на Марс и че ако тези факти са му били известни преди да започнат снимките на “Марсианецът”, откритието е щяло да повлияе на сценария на филма. Вместо това героят на Мат Деймън трябва сам да си направи вода. Премиерата на “Марсианецът” е на втори октомври.

29artsbeat-martian2-tmagArticle

 

Новината побързаха да отразят и от Гугъл като днес пуснаха нов дудъл, в който едното “О” в Google е заменено с червена планета, която изпива часа с вода.

Google-Doodle-Mars-L

Под Моста
е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to