„София Моно 2016“ – театрален фестивал под звездите

17.05.2016
Google изображения
Гери Турийска

Организираният за шеста поредна година театрален фестивал на моноспектаклите „София Моно 2016“ отново ще зарадва зажаднелите за културен живот столичани. Тази година събитието ще се проведе между 3-ти и 13-и юни, а традицията фестивалът да посреща своите гости под открито небе обуславя и мястото – паркът на Военната Акадедмия „Г.С.Раковски“.

В събитието, част от културния календар на Столична община София, ще вземат участие Камен Донев, Артишок, Пловдивският Драматичен Театър, Ивайло Христов, Коцето-Калки и Дони. Освен на театрални представления, зрителите ще могат да се насладят на прожекцията на филма „Закуска в Тифани“, както и на концертите на швейцарската поп-електрик група ‘Kadebostany’ и емблематичните рок музикантите от „Фондацията“. Любителите на литературата също няма да останат пренебрегнати. За тях ще се погрижи „Пощенска кутия за мръсни приказки“.

„Пощенска кутия за мръсни приказки 18+“ е проект на певицата Гери Турийска. Идеята се заражда след публикуваната през 2010 година книга „Приказка за вечността“, която е дело на съвместна работа между певицата и писателя Стоян Динков.

Инициативата прераства в ежемесечни литературни сбирки, които дават поле за изява на талантливи и креативни българи, а избраните творби се прочитат по обаятелен начин от известни личности. Съдържанието на произведенията е с по-пиперлив характер, което е и причината да носят предупредителния знак „18+“ и да са окачествени като „мръсни“.

Желаещите да изпратят свои авторски материали на „Пощенска кутия за мръсни приказки“, могат да го направят в срок до 28 май на този имейл адрес.

Фестивалът „София Моно 2016“, освен като музикална, кино и театрална арена, се явява и като сцена за дебютното представяне на новоиздадения сборник с подбрани разкази „Пощенска кутия за мръсни приказки“.

Билетите за „София Моно 2016“ се разпространяват от Ticketportal. Повече информация за програмата на фестивала може да бъде открита в официалната страница на събитието във Facebook.

Автор: Емилия Илиева

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"Празниците на изкуствата ,,Аполония“ 2017 с 33-то издание това лято23.06.2017

Още от Под Моста

Анна-Мария ПоповаРей Бредбъри – вълшебникът с магическо пероЛитература