Празниците на изкуствата ,,Аполония“ 2017 с 33-то издание това лято

23.06.2017

Тазгодишното издание на на Празниците на изкуствата ,,Аполония“ ще се проведе в периода от 26-ти август до 5-ти септември в гр. Созопол. Този път фестивалът е цели 11 дни и включва над 70 събития с най-големите артисти на българската и международната сцена, и техните най-актуални творби, постановки, спектакли и изпълнения.

Специален акцент в програмата на Фестивала е майсторският клас на оперната певица Красимира Стоянова.Той ще се състои от 2-ри до 6-ти септември във ваканционно селище ,,Санта Марина в Созопол и ще завърши с официален концерт. Оперни изпълнители от страната и чужбина на възраст между 18 и 35 години могат да участват в майсторския клас.

,,Още отсега има много кандидатури и това много ме радва, защото наистина много обичам да преподавам. Надявам се да помогна на тези деца да подобрят техниката си и пеенето си и заедно да създадем нещо красиво. Поканила съм Пламен Карталов да присъства на майсторския клас, защото смятам, че ще чуе истински добри гласове“, коментира Красимира Стоянова.

Българското лятно кино също се мести на морето за Фестивала. В продължение на няколко дни –от 28-ми август до 3-ти септември всички любители на киното ще могат да се насладят на игрални и документални български филми.

Един от тях е документалният филм на най-награждаваната българска кинодокументалистка(Адела Пеева) ,,Да живее България“ , който ще се прожектира на 2-ри септември от 23:00 ч. Това е най-новият ѝ филм. За него тя казва: ,,Той е за патриотизма и национализма и тънката разлика между тези две неща. Дали хората, които виждаме по улиците напоследък, са се появили изведнъж, или пък са продукт на механизми от този и миналите ни животи“.

Цялата програма на ,,Аполония“ можете да откриете тук: https://www.apollonia.bg/

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"„София Моно 2016“ – театрален фестивал под звездите17.05.2016

Още от Под Моста

Анна-Мария ПоповаУчилищата на бъдещето – с мисъл за устойчиво развитиеОбразование