„Свободна библиотека” вдъхновява четенето

06.11.2015
1
Снимка: Ali Edwards, Flickr

Преди броени дни група ентусиасти организират една благородна инициатива във Варна по повод Деня на народните будители – инициатива, която да продължи и през обикновените делнични дни. „Свободна библиотека” стартира в бар „Арест” в морската ни столица с надеждата да обхване още много заведения из цялата страна.

Идеята е във всяко заведение да се обособи специално място за книги и всеки посетител да може да остави своя книга или да вземе някоя от наличните. Така „Свободна библиотека” иска да стимулира четенето и обмяната на книги между хората, да припомни, че литературата е и основна свръзка помежду ни. „Време е книгите да напуснат статичните си места в традиционните библиотеки и да бъдат по-мобилни и по-близо до читателите,” гласи анонсът.

Инициативата е изцяло благотворителна. Организаторите се надяват да вдъхновят още много хора и други заведения в София и из цялата страна да последват примера, постявайки обособен рафт или полица за книги. „Всяка предоставена книга е безвъзмездно дарение за „Свободна библиотека”, читателите вземат и връщат книги на добра воля.”

Всеки желаещ да се включи, може да се свърже със „Свободна библиотека” във фейсбук страницата на инициативата или на бар „Арест”.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Елис EминТри блестящи заглавия от Кралицата на кримито08.05.2018

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Мер от Ийсттаун“ или да оцеляваш в сенките от миналотоКино