„Библията“ на Междузвездни Войни оживява в нов прочит.

22.07.2013

Когато „Дисни“ закупиха „Лукас Артс“ милиони почитатели на сагата изпаднаха в Амок. Всички лоши предзнаменования сякаш започнаха да се случват мигом след тази сделка, тъй като цели студия бяха затворени. а обещаващи проекти замразени или спрени напълно. Е, все пак, както се казва в оригиналната история на Лукас, надежда винаги има и тя оживява под името „The Star Wars“

Уникален ретро стил ще съпътства старата нова сага.
Уникален ретро стил ще съпътства старата нова сага.

Запознайте се с генерал Люк Скайуокър, една различна зла империя, един друг Анакин  и една  нова „Нова Надежда“, такава каквато никога не сте я виждал. Да, правилно сте прочели. На есен феновете на Междузвездни Войни ще получат уникален подарък.  „Библията“  по филма Нова Надежда, такава каквато е замислена  в самото начало  от Джордж Лукас,  ще бъде трансформирана в комиксова адаптация.  Новата сага ще бъде от осем части. Зад нея стоят автора   John. R Rinzler  и художника Mike Mayhew,   историята ще включва целият базов материал от библията на Лукас.

В обширно интервю с Dark Horse comics , авторите разкриват подробности около този проект, който ще носи името The Star Wars.  Те споделят, че не става дума само за нова уникална ретро визия (както виждате от картинките) ами и  за един различен прочит на историята. Ерго първоначалният сюжет замислен от Лукас. Не, не се притеснявайте,  базовите персонажи Люк, Лея, Хан са запазени, но фунциите и взаимотношенията им са различни. Например Люк не е осемнадесет годишно фермерче, а възрастен Генерал, чийто спътник вероятно е Аникин Старкилър. Лея няма роднинска връзка с Люк, а Хан Соло е голям зелен извънземен. Вероятен антагонист в този сюжет е неизвестен зъл Сит лорд, за когото знаем само как изглежда визуално.

Злодеят е неизвестен лорд на Ситите
Злодеят е неизвестен лорд на Ситите

Авторите споделят още, че комиксът, който правят  им е коствал много усилия и професионализъм. Базовият труд на Лукас е фундаментален и включва над 180 страници, което надхвърля дължината на типичен сценарий.  Ако е било възможно да се заснеме е щяло да се получи филм със средна продължителност от 3 до 4 часа.  Rinzler и Mayhew са професионалисти с голям опит. Единият е писател в Лукас Артс, а другият художник работил за Марвел, ДС и тн. Въпреки това, те  не крият факта , че цял живот са се готвили за този проект.

Deathstar„ Бета“ версията на Лукас ще бъде доста по-близка до оригиналните източници, от които се е вдъхновявал режисьора  – а именно  Флаш Гордън  и Hidden Fortress на Акира Корусава. За това загатва не само сюжета (който в момента е доста неясен), ами и архаичната визия и концепция, която ни предлагат авторите.  Ние от Под Моста определено сме впечатлени от оригиналността на този проект. Подобно на един от коментиращите в посочените линкове, не можем да скрием изненадата си от факта, че Генерал Скайокър поразително прилича на младия Джордж Лукас.  Първият драфт на комикса  можете да видите и на този линк. 

В тази история Лея Органа не е дъщеря на Анакин, в случая Annikin Starkiller
В тази история Лея Органа не е дъщеря на Анакин, в случая Annikin Starkiller
Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Георги ПетровДрийм кастингът за новата трилогия „Междузвездни войни”15.03.2014

Още от Под Моста

Анна-Мария ПоповаЗа по-добри градски пространства – интервю със създателите на ПОдЛЕЗНОLIFE