„Библията“ на Междузвездни Войни оживява в нов прочит.

22.07.2013

Когато „Дисни“ закупиха „Лукас Артс“ милиони почитатели на сагата изпаднаха в Амок. Всички лоши предзнаменования сякаш започнаха да се случват мигом след тази сделка, тъй като цели студия бяха затворени. а обещаващи проекти замразени или спрени напълно. Е, все пак, както се казва в оригиналната история на Лукас, надежда винаги има и тя оживява под името „The Star Wars“

Уникален ретро стил ще съпътства старата нова сага.
Уникален ретро стил ще съпътства старата нова сага.

Запознайте се с генерал Люк Скайуокър, една различна зла империя, един друг Анакин  и една  нова „Нова Надежда“, такава каквато никога не сте я виждал. Да, правилно сте прочели. На есен феновете на Междузвездни Войни ще получат уникален подарък.  „Библията“  по филма Нова Надежда, такава каквато е замислена  в самото начало  от Джордж Лукас,  ще бъде трансформирана в комиксова адаптация.  Новата сага ще бъде от осем части. Зад нея стоят автора   John. R Rinzler  и художника Mike Mayhew,   историята ще включва целият базов материал от библията на Лукас.

В обширно интервю с Dark Horse comics , авторите разкриват подробности около този проект, който ще носи името The Star Wars.  Те споделят, че не става дума само за нова уникална ретро визия (както виждате от картинките) ами и  за един различен прочит на историята. Ерго първоначалният сюжет замислен от Лукас. Не, не се притеснявайте,  базовите персонажи Люк, Лея, Хан са запазени, но фунциите и взаимотношенията им са различни. Например Люк не е осемнадесет годишно фермерче, а възрастен Генерал, чийто спътник вероятно е Аникин Старкилър. Лея няма роднинска връзка с Люк, а Хан Соло е голям зелен извънземен. Вероятен антагонист в този сюжет е неизвестен зъл Сит лорд, за когото знаем само как изглежда визуално.

Злодеят е неизвестен лорд на Ситите
Злодеят е неизвестен лорд на Ситите

Авторите споделят още, че комиксът, който правят  им е коствал много усилия и професионализъм. Базовият труд на Лукас е фундаментален и включва над 180 страници, което надхвърля дължината на типичен сценарий.  Ако е било възможно да се заснеме е щяло да се получи филм със средна продължителност от 3 до 4 часа.  Rinzler и Mayhew са професионалисти с голям опит. Единият е писател в Лукас Артс, а другият художник работил за Марвел, ДС и тн. Въпреки това, те  не крият факта , че цял живот са се готвили за този проект.

Deathstar„ Бета“ версията на Лукас ще бъде доста по-близка до оригиналните източници, от които се е вдъхновявал режисьора  – а именно  Флаш Гордън  и Hidden Fortress на Акира Корусава. За това загатва не само сюжета (който в момента е доста неясен), ами и архаичната визия и концепция, която ни предлагат авторите.  Ние от Под Моста определено сме впечатлени от оригиналността на този проект. Подобно на един от коментиращите в посочените линкове, не можем да скрием изненадата си от факта, че Генерал Скайокър поразително прилича на младия Джордж Лукас.  Първият драфт на комикса  можете да видите и на този линк. 

В тази история Лея Органа не е дъщеря на Анакин, в случая Annikin Starkiller
В тази история Лея Органа не е дъщеря на Анакин, в случая Annikin Starkiller
Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Георги ПетровДрийм кастингът за новата трилогия „Междузвездни войни”15.03.2014

Още от Под Моста

Под Моста„Операция „Жълти стотинки“ събира средства за олимпийските отбори по природни наукиLIFE