„Теория за Големия взрив“ даряват стипендия от 4 милиона на студенти

30.05.2015

Към всички ТВ-хейтъри, ето ви нещо, за което да говорите. Преди броени дни продуцентът на добре познатият сериал „Теория за Големия взрив“ Чък Лори, разкри своите планове да превърне фикцията в реалност. От следващата седмица екипът на „Теория за Големия взрив“ и семейната фондация на Чък Лори основават „Теория за Големия взрив Стипендия“ на стойност 4 милиона долара, съобщават BBC.

teoria-za-golemia-vzriv-1-25425-625x0

Скромното дарение ще отиде директно в ръцете на 20 социално слаби студенти, започващи своето обучение в UCLA (Университет в Калифорния, Лос Анджелис) в сферата на науката, технологията, инженерството и математиката. Със започването на всяка нова година по още 5 студенти ще бъдат облагородени със същата възможност.  Встъпителният клас ще бъде съобщен на есен на снимачната площадка на шоуто в Бурбанк, Калифорния, в присъствието на снимачния екип, актьорите и публика.

„Невероятни късметлии сме да бъдем част от проект като „Теория за Големия взрив“, шоу, не само базирано на научната общност, но и подпомагаща тази общност – това е нашата възможност да се отблагодарим.“ Споделя Лори в официалното си изказване „В този дух, семейството на Теорията реши да направи значителен принос, за да можем заедно да подкрепяме бъдещи стипендианти, учени и лидери.“

The-Big-Bang-Theory_gallery_primary

В сумата от стипендията са се включили Джим Парсън (в ролята на Шелдън), Джони Галеки (Ленърд), Кели Куко-Суетинг (Пени), Саймън Хелберг (Хауърд), Кунал Наяр (Раж), Маям Биалик (Ейми) и Мелиса Раук (Бернадет). Всички те заедно с продуцентите Чък Лори, Бил Пради и Стивън Моларо, още представители на екипа и други техни поддръжници в индустрията са спомогнали за събирането на фонда.

И това не е всичко. За Актрисата Маям Биалик (Ейми)и Дейвид Залтцберг (научният консултант на шоуто) тази награда значи много. Билиак получи истинска докторска степен по неврология от UCLA, а професор Залтцберг продължава да преподава астрономия и физика в университет в ЛА. И заради тях университетът е повече от щастлив да бъде получател на първата стипендия, базирана на ТВ сериал. В своето изказване Канцлерът Джийн Блок споделя „Много сме благодарни за дарението на „Теория за Големия  Взрив Стипендия“, чиито дарители са съгласни с нас, че икономическото положение не бива да пречи на заслужаващите студенти да получат образоване от калибъра на Университета в Калифорния“.

1782765

 

Автор: Владимира Живкова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаДрийм поп дуото Still Corners с концерт в София08.10.2018

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Мисис Америка“ е наелектризиращ сблъсък на интереси в неустоима картина на 70-теКино