Образование

Музикални стипендии по време на пандемия

12.04.2021

През последната една година бе особено трудно за много компании да разгърнат, развият, а и дори да реализират своите социални програми. Това важи особено за по-малките компании и образователни проекти.

Нашите приятели от RockSchool обаче не спират да действат и съвсем наскоро обявиха две нови стипендиантски програми.

От началото на март стартира второто издание на „Виждам чрез музика“ – адаптирана програма за музикално обучение за незрящи деца и младежи. До 15-ти има отворен конкурс за кандидатстване, след който ще бъдат избрани 10 стипендианти. Те ще преминат през 48 часа интензивно музикално обучение по музикален инструмент по избор, както и songwriting и композиране. В края на програмата всеки стипендиант ще запише авторска песен или кавър в звукозаписно студио и ще получи студиен видеоклип.

Припомняме, че „Виждам чрез музика“ е проект, който спечели Промяната 2018/2019 – най-голямата социалноотговорна инициатива на Nova Broadcasting Group и Фондация „Reach 4 Change“, а през последните 2 години през програмата преминаха 19 незрящи деца и младежи. В началото на година проектът и организацията бяха наградени с приза European Citizen’s Prize за 2020г.

Кандидатствай до 15-ти април на: https://seemusic.org/bg/

Втората програма е за всички млади групи и музиканти, които са започнали да създават авторска музика. RockSchool от години дава стипендиите за запис на собствена музика в професионално студио, но сега са решили да разгърнат инициативата в цялостна програма.

До 30-ти април е отворена формата за кандидатстване. Отворена е за всеки, който създава авторска музика и има нужда от подкрепа да я запише и разпространи успешно. След нея ще бъдат избрани 10 артисти в програмата. На тях им предстои участие в еднодневна конференция с професионалисти от музикалния бранш, която ще покрие важни теми от музикалния бизнес като авторски права, управление на стрийминг платформи, организиране на турне, маркетинг за музиканти и други. Ще работят допълнително по завършването на своята авторска песен, а впоследствие ще я запишат в професионално звукозаписно студио, където ще получат и студиен видеоклип. След етап на постпродукция предстои и разпространение на готовата продукция, а от RockSchool ще помогнат тя да достигне до максимално широка аудитория и да бъде отразена от медии.

Кандидатствай до 30-ти април на: https://urbanhouse.bg/bg/mama-project

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаМирослав Стойчев: С "RockSchool на колела" сбъднахме мечтите на десетки деца03.10.2022

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование