Образование

Музикални стипендии по време на пандемия

12.04.2021

През последната една година бе особено трудно за много компании да разгърнат, развият, а и дори да реализират своите социални програми. Това важи особено за по-малките компании и образователни проекти.

Нашите приятели от RockSchool обаче не спират да действат и съвсем наскоро обявиха две нови стипендиантски програми.

От началото на март стартира второто издание на „Виждам чрез музика“ – адаптирана програма за музикално обучение за незрящи деца и младежи. До 15-ти има отворен конкурс за кандидатстване, след който ще бъдат избрани 10 стипендианти. Те ще преминат през 48 часа интензивно музикално обучение по музикален инструмент по избор, както и songwriting и композиране. В края на програмата всеки стипендиант ще запише авторска песен или кавър в звукозаписно студио и ще получи студиен видеоклип.

Припомняме, че „Виждам чрез музика“ е проект, който спечели Промяната 2018/2019 – най-голямата социалноотговорна инициатива на Nova Broadcasting Group и Фондация „Reach 4 Change“, а през последните 2 години през програмата преминаха 19 незрящи деца и младежи. В началото на година проектът и организацията бяха наградени с приза European Citizen’s Prize за 2020г.

Кандидатствай до 15-ти април на: https://seemusic.org/bg/

Втората програма е за всички млади групи и музиканти, които са започнали да създават авторска музика. RockSchool от години дава стипендиите за запис на собствена музика в професионално студио, но сега са решили да разгърнат инициативата в цялостна програма.

До 30-ти април е отворена формата за кандидатстване. Отворена е за всеки, който създава авторска музика и има нужда от подкрепа да я запише и разпространи успешно. След нея ще бъдат избрани 10 артисти в програмата. На тях им предстои участие в еднодневна конференция с професионалисти от музикалния бранш, която ще покрие важни теми от музикалния бизнес като авторски права, управление на стрийминг платформи, организиране на турне, маркетинг за музиканти и други. Ще работят допълнително по завършването на своята авторска песен, а впоследствие ще я запишат в професионално звукозаписно студио, където ще получат и студиен видеоклип. След етап на постпродукция предстои и разпространение на готовата продукция, а от RockSchool ще помогнат тя да достигне до максимално широка аудитория и да бъде отразена от медии.

Кандидатствай до 30-ти април на: https://urbanhouse.bg/bg/mama-project

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Емилия НайденоваВижте новините на детски език, благодарение на Книговище30.07.2021

Още от Под Моста

Стажанти на "Под Моста"Назад във времето на рокендрола, 80-те и денят, в който музиката промени светаМузика