The Rolling Stones с нов албум през декември

rolling-stones

След повече от десет години отсъствие от музикалната сцена, легендарната рок банда The Rolling Stones обяви издаването на нов албум в края на 2016 година.

Албумът ще се казва “Blue & Lonesome”, а световната му премиера ще бъде на 2 декември. Продуценти на проекта са Don Was и The Glimmer Twins, а песните са записани само за 3 дни в  British Grove Studios в Лондон, близо до района, където започва кариерата на музикантите през 1962 г. Идеята на рок изпълнителите е албумът да бъде записан спонтанно и да излезе без допълнителна обработка.

“Blue & Lonesome” е завръщане на The Rolling Stones към техните корени и страстта им към блуса, който винаги е бил сърцето на бандата. Бъдещият албум е препратка към времето, когато рок групата е все още млада, свиреща блус и музиката на изпълнители като Jimmy Reed, Willie Dixon, Little Walter, Eddie Taylor и Howlin’Wolf, чиито песни са включени в новия албум.

The Rolling Stones не са издавали албум с нов материал от 2005 г., когато на музикалния пазар излезе “A Bigger Bang”. “Този албум е доказателство за чистата любов на бандата  към правенето на музика и за тях блусът е началото на техния музикален път”, коментира продцентът Don Was.

Под Моста
е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to