Музика

5 албума от август, които трябва да слушате

18.09.2019

През август рядко се издават албуми, защото е месец пълен с фестивали, участия или почивки. В селекцията ми обаче попадат няколко страхотни неща, които трябва задължително да преслушате.

Tool – Fear Inoculum

Няма как да не е на първо място, имайки предвид колко беше отлаган и чакан този албум от феновете на групата. На първо слушане всеки си казва „Ок, звучи като… Tool“. Което само по себе си е хубаво. На второ слушане се усеща колко „сложен“ и многопластов албум е това.

Bon Iver – i,i

Bon Iver преминава от група (в класическото ѝ значение) към колектив, добавяйки към тази продукция артисти като James Blake, Moses Sumney и други. Харесвам Bon Iver. Правят музика, която те кара да търсиш и опознаваш. Има дълбочината, от която всеки има нужда в някои дни. Пракрасен албум.

SiR – Chasing Summer

Развитието на този артист е забележително през последните няколко години. Дебют, присъединяване към Top Dawg Entertainment и сега Chasing Summer. Много, ама много нео-соул. Колаборации с Kendrick Lamar, Lil Wayne, Sabrina Claudio, Jill Scott. Това не е блокбъстър, това е разказ за любовта. И не от перспективата на гуру, а от перспективата на наблюдател.

Clairo – Immunity

Дебют за Clairo и можем да си кажем, че това си е супер инди-поп. Не е нещо, което бих слушал постоянно, но е със сигурност музика, която бързо ще намери (всъщност намира вече) своята аудитория и сцена. Създава много dreamy настроение.

Lana Del Rey – Norman F****** Rockwell!

Никога не съм бил сред големите фенове на Lana Del Rey. Но си е явление и част от общата поп културна среда. Този албум се нарежда до най-добрите ѝ неща, а това, което най-много ми допада, е, че някак успява да прокара леки експерименти в аранжиментите без генерално да променя типичното си меланхолично звучене.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от февруари, които трябва да слушате15.03.2020

Още от Под Моста

Анна-Мария ПоповаУчилищата на бъдещето – с мисъл за устойчиво развитиеОбразование