Музика

5 албума от април, които трябва да слушате

11.05.2020

Предполагам ще се съгласите, че хубавата музика по принцип си е спасение, а във времена на карантина си е спасение х10. Април ни поднесе няколко страхотни неща, които продължават да звучат през моите колони и през май.

The Strokes – The New Abnormal

Ако има албум, с който ще запомня тези дни на изолация, то това е The New Abnormal. Обичам The Strokes и 7-годишното чакане си заслужаваше. Албумът е продуциран от легендарния Рик Рубин и носи звученето на безразсъдна и откровена младост. Която съчетана с опита на музикантите и техния продуцент – звучи перфектно красиво.

Thundercat – It Is What It Is

Четвъртият и по мое мнение най-добър албум на Thundercat. Истинска наслада. Мек соул, дързък фюжън джаз , хубави текстове и много солидна продукция. Участие в албума имат и Childish Gambino, Ty Dolla $ign, Steve Arrington, Zack Fox, Steve Lacy, Lil B.

Tom Misch and Yussef Dayes – What Kinda Music

Вторият албум на базирания в Лондон музикант и продуцент (Tom Misch) е в страхотна колаборация с барабаниста Yussef Dayes, в която двамата извличат най-доброто един от друг. И двамата са удивителни артисти и това дава двойна тежест на албумa. Продукцията звучи космически и те пренася. Дайте ѝ шанс.

dvsn – A Muse In Her Feelings

R&B в най-чист вид. Имам усещането, че се намираме в страхотна за R&B музиката година, а са минали едва 4 месеца. Това е третият албум на канадското дуо и ако трябва да сме максимално откровени – не надскачат себе си с него. Но това не винаги е нужно и не означава, че музиката не е на високото ниво, което се очакваше.

Nduduzo Makhathini – Modes of Communication: Letters From The Underworlds

Южноафрикански джаз. Знаменит Blue Note дебют. Едно от откритията ми този месец. Пианото на Makhathini напомня на McCoy Tyner. Като композитор – успява да балансира между турбулентност и спокойствие. В албумът се включва и Logan Richardson (алт-саксофон), който добавя необходимото. Без съмнение, този албум ще увеличи международната аудитория на Makhathini, която той заслужава.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от юли, които трябва да слушате13.08.2019

Още от Под Моста

Анна-Мария Попова„Как се пише?“ и говори уместно в днешно време: Интервю с Павлина ВърбановаLIFE