Том Ханкс и Мерил Стрийп за първи път заедно на екран

10.03.2017

Носителите на „Оскар” Мерил Стрийп и Том Ханкс се събират под режисурата на Стивън Спилбърг във филм за медиите и властта.

Бъдещата лента ще носи името “The Post” и ще разказва за изключителната роля на медиите като коректив на работата на властта. Мерил Стрийп и Том Ханкс ще излязат за първи път заедно на екран.

Лентата е по действителен случай и ще се фокусира върху ролята на американския вестник „Вашингтон пост” при разкриването на скандалните документи, свързани с ролята на Съединените американски щати във войната с Виетнам през 1971 година. Така наречените „Документи на Пентагона” предизвикват едни от най-големите скандали в модерната история на САЩ.

По време на президента Никсън медиите разпространяват част от секретен доклад, който съдържа над 7 хиляди страници и включва информация за сериозна намеса от страна на Щатите във войната, за умишлено задържане, манипулиране и изкривяване на факти. Информацията достига до журналистите и се разпространява бързо. Случаят предхожда най-големия политически скандал в управлението на Ричърд Никсън – аферата „Уотърфейт”, разкрита благодарение на журналистите на „Пост”. Том Ханкс ще влезе в ролята на главния редактор Бен Брадли, а Мерил ще се превъплати в издателката Кей Греъм.

Датите за начало на снимките не са оповестени, но в момента режисьорът Стивън Спилбърг се е заел с постпродукцията на последния си филм “Ready Player One”,  който трябва да излезе през март 2018 година.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Илияна МаринковаНай-добрите филми, чиито заглавия са имена на градове31.05.2017

Още от Под Моста

Под МостаМирослав Стойчев: С "RockSchool на колела" сбъднахме мечтите на десетки децаОбразование