Tромбонистът Конрад Хъруиг пристига в България този месец

19.09.2016

conrad-herwig-posterДжаз тромбонист #1 (според  Jazz Critic’s Poll ‘02) идва в България в края на месец септември за редица музикални работилници и концерти в София, Пловдив и Хасково.

В концертите ще вземат участие Димитър Льолев – саксофон, Станислав Арабаджиев – пияно, Димитър Сираков – контрабас, Никола Горялов – барабани.

Музикалните работилници представляват интерактивен образователен формат, който еподходящ за всички видове инструменталисти, както и за певци и певици, независимо от нивото и уменията им. Подходът е холистичен, а уъркшопите в Groove Atelier се доказват като успешен формат за подготовка на комплексни музикални умения.

Първият концерт в София ще се проведе в Sofia Life Club на 28.09.16. Следва този в Пловдив на следващия ден, а на 30.09. Conrad Herwig ще излезе на сцената на Джаз фестивала в Хасково.

Домакин на музикалните работилниците и организатор на посещението на Конрад Хъруиг  в България е Фондация „Груув ателие“ (Groove Atelier Foundation) – www.grooveatelier.bg – място за музикално образование и културен обмен. Партньори на Фондацията са Хасково Джаз Фестивал, Камерна сцена Пловдив и Sofia Life Club.
Проектът се осъществява с помощта на Американското посолство в България.

Линк за Facebook събитие към първата (от 4) работилници тук. Линк за Facebook събитие към първия (от 3) концерт ще откриете на фен страницата на Ателието тук.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
България за начинаещи
Под МостаДжаз в библиотеката на премиерата на„България за начинаещи”27.10.2017

Още от Под Моста

Под МостаМирослав Стойчев: С "RockSchool на колела" сбъднахме мечтите на десетки децаОбразование